autor:

Bucatareala 2.0

» » Mancaruri cu carne

Orez picant

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
carnea de la un piept de cocos (taiata bucati mici), ½ cana orez integral, 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (taiat felii), 1 lingurita pasta ardei cu sare, 1 lingurita dulceata de ardei iute (sau 1/2 ardei iute tocat), sare, piper, patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pune la incins o tigaie antiaderenta incapatoare. Se pun in tigaie una, doua linguri de ulei, iar cand acesta s-a incazit usor se adauga si ceapa. Se caleste putin, doar cat sa se inmoaie. Se adauga carnea, se rumeneste, dupa care se adauga si morcovii. Dupa aproximativ 5 minute se adauga si pasta de ardei si dulceata. Se stinge totul cu apa fierbinte (cat sa acopere ingredientele din tigaie) si se lasa sa fiarba innabusit. Daca dupa ce scade apa, carnea nu este suficient de moale (dupa cum spuneam, avea fibra cocosul meu, nu gluma), se mai adauga niste apa fierbinte. Se repeta toata treaba pana carnea este fix pe gustul nostru. Oricum, la final mancarea nu trebuie sa mai aiba zeama, ci chiar sa se rumeneasc usor bucatelele de carne si legumele. In acest moment se adauga si orezul fiert si foarte bine stors. Se mai lasa cateva minute pe foc, cat sa se imprieteneasca bine, iar la final se adauga si patrunjelul tocat.

Se serveste cat este fierbinte si merge de minune cu o salata de patrunjel.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez picant cu naut si nuci

Orez picant cu naut si nuci

Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate. Se adauga orezul, apoi apa

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Orez African picant

Orez African picant

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti

7 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • carnea de la un piept de cocos (taiata bucati mici)
  • ½ cana orez integral
  • 1 ceapa (tocata marunt)
  • 1 morcov (taiat felii)
  • 1 lingurita pasta ardei cu sare
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute (sau 1/2 ardei iute tocat)
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata