Orez picant

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Orez picant

Ingrediente

  • carnea de la un piept de cocos (taiata bucati mici)
  • ½ cana orez integral
  • 1 ceapa (tocata marunt)
  • 1 morcov (taiat felii)
  • 1 lingurita pasta ardei cu sare
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute (sau 1/2 ardei iute tocat)
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pune la incins o tigaie antiaderenta incapatoare. Se pun in tigaie una, doua linguri de ulei, iar cand acesta s-a incazit usor se adauga si ceapa. Se caleste putin, doar cat sa se inmoaie. Se adauga carnea, se rumeneste, dupa care se adauga si morcovii. Dupa aproximativ 5 minute se adauga si pasta de ardei si dulceata. Se stinge totul cu apa fierbinte (cat sa acopere ingredientele din tigaie) si se lasa sa fiarba innabusit. Daca dupa ce scade apa, carnea nu este suficient de moale (dupa cum spuneam, avea fibra cocosul meu, nu gluma), se mai adauga niste apa fierbinte. Se repeta toata treaba pana carnea este fix pe gustul nostru. Oricum, la final mancarea nu trebuie sa mai aiba zeama, ci chiar sa se rumeneasc usor bucatelele de carne si legumele. In acest moment se adauga si orezul fiert si foarte bine stors. Se mai lasa cateva minute pe foc, cat sa se imprieteneasca bine, iar la final se adauga si patrunjelul tocat.

Se serveste cat este fierbinte si merge de minune cu o salata de patrunjel.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise