autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Orez sârbesc şi piept de pui

Autor: broscutza (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: broscutza (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Ceapă, , ardei gras, , usturoi ( 1-2 căţei), , ciuperci,, orez ( 4-5 linguri), , o lingură de bulion, , delikat, , ulei, , sare, piper,, pătrunjel., Se pot adăuga de asemenea morcovi şi mazăre, eu am făcut fără şi tot mi-a ieşit foarte gustos., Pentru pui ne trebuie piept de pui binenţeles, tăiat felii, piper, sare, unt ( sau margarină), roşii( felii rotunde), mozzarella ( tot felii).

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă legumele şi se taie. Se prăjesc puţin toate legumele, apoi se adaugă şi orezul şi se amestecă alături de legume. Se acoperă cu apă, se adaugă delikat pentru gust şi se lasă să fiarbă la foc mic. Din când in când se amestecă, până se fierb orezul şi legumele. Dupa ce se amesteca bine legumele, se adaugă o lingura de bulion şi feliuţe subţiri de usturoi. Se adaugă sare si piper dupa gust. Eu am combinat acest orez cu piept de pui pe care l-am preparat astfel: se topeşte unt sau margarina in tigaie, intre timp preparăm puiul: se condimentează cu piper şi sare şi se pune la prăjit; tăiem felii rotunde de roşii( câte două pentru fiecare felie de piept) şi feliem de asemenea şi mozzarella după ce s-a prăjit puiul pe ambele părţi se pun deasupra feliile de roşii, apoi peste roşii se adaugă şi feliile de mozzarella. Aşteptăm pâna se topeşte mozzarella (se topeşte repede) şi apoi puiul este gata.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez sârbesc şi piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu ceafa afumata

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete. Intr-o tigaie

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ceapă
  • ardei gras
  • usturoi ( 1-2 căţei)
  • ciuperci,
  • orez ( 4-5 linguri)
  • o lingură de bulion
  • delikat
  • ulei
  • sare
  • piper,
  • pătrunjel.
  • Se pot adăuga de asemenea morcovi şi mazăre
  • eu am făcut fără şi tot mi-a ieşit foarte gustos.
  • Pentru pui ne trebuie piept de pui binenţeles
  • tăiat felii
  • piper
  • sare
  • unt ( sau margarină)
  • roşii( felii rotunde)
  • mozzarella ( tot felii).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vitel cu fasole verde