autor:

Ionelia Bardas

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez spaniol (2)

Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
o cana orez, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi, 2 ardei, 5 rosii sau 1 lingura pasta de tomate, 1 lingurita (dupa gust) condiment de legume, 1 lingurita boia dulce de ardei, 100 grame masline, 1 bucata carnat afumat, 3 linguri ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala; se taie ceapa si usturoiul marunt,iar ardeii fasii.Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu cu condimentul de legume,in 4 cani de apa clocotita.In timp ce orezul fierbe,se caleste (separat) ceapa,usturoiul si ardeiul in 2 linguri de ulei si putina apa.Rosiile se oparesc,apoi se decojesc si se taie cuburi.Se adauga bucata de carnat afumat,taiat feliute,la calit;apoi adaugati si rosiile(sau pasta de tomate dizolvata in putina apa)la calit .Se taie maslinele fasii(fara samburi)sau rondele.Cand s-a fiert orezul,il amesteci cu compozitia de legume si carnat,se adauga boia,maslinele si sarea dupa gust.Se opreste focul.Cu uleiul ramas,ungi un vas in care pui toata compozitia si il dai la cuptor pentru 20-30 de minute.(Daca vrei ca reteta sa o faci de post,renunta la carnat)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez spaniol (2)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene,

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Cred ca e tare bun.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    O reteta interesanta...ca si combinatia dintre orez si afumatura...

    • Fara foto

      Ionelia Burlacu , 07 mai 2010

      nu a iesit zemoasa,poza cu produsul final e facuta imediat ce am scos orezul din cuptor,iar zeama s-a ridicat deasuprea....dupa ce amesteci, vei observa ca nu e zemoasa

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      o reteta improvizata.ca si ingrediente e ok. a iesit un pic cam zemoasa, dupa cate observ eu.

    • Ionelia Bardas

      Ionelia Bardas (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Alice,este foarte bun...in general sotului meu nu-i place orezul ,insa acesta i-a placut.....Ana Catalina,reteta o am de la o prietena de-a mea ce sta in spania,probabil ca ai dreptate si depinde de zone

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      trebuie sa fie bun.........

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ceva asemanator se face in Romania,nu prea am auzit sa se prepare asa in Spania...dar poate depinde de zone...!

    • Fara foto

      Ionelia Burlacu , 05 mai 2010

      si mie...imi pare rau pentru calitatea pozelor,eu le fac cu telefonul,si nu e unul performant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Imi place orezul tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • o cana orez
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 5 rosii sau 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita (dupa gust) condiment de legume
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 100 grame masline
  • 1 bucata carnat afumat
  • 3 linguri ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionelia Bardas
Portocale

Portocale

Se razuie morcovii pe razatoarea marunta,se amesteca cu 1 kg zahar si se lasa sa stea cateva ore(cel

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muschi impanat

Muschi impanat

Se ia muschiul de porc, in care introducandu-se un cutit,se vor face gauri pe lungul muschiului.Acestea

7 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi
Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Dovlecelul si cartofii se curata,se spala si se da prin razatoarea mare.Se lasa jumatate de ora,pana

14 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi