Osebucu de Bacau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati rasol
  • 1\\2 morcov
  • 1\\5 cartof
  • dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • o cana faina
  • o cutie ciuperci
  • 150gr masline.

Mod de preparare

Se portioneaza rasolul, atentie se taie felii subtiri de 2.5 cm cu tot cu os, se da prin faina si se pune in tigaie la prajit.

Se curata cartoful cu morcovul si se dau intr-o unda de foc. Se iau bucatile de rasol, se leaga cu ata pe margini si se aseaza intr-o tava de cuptor, peste ele se vor pune cartoful cu morcovul.

Separat, se face un sos dintr-o jumatate de litru de apa, amestecat cu boia, sare, piper si se ingroasa cu o lingura de faina, dupa care se rastoarna peste rasol.

Se baga la cuptor cam 30 minute, dupa care se scot si se adauga ciupercile cu maslinele, se presara patrunjelul si se adauga 2 sau 3 foi de dafin.

Se mai lasa 15 minute acoperit cu o folie de aluminiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta