autor:

OVIDIU TIRON

» » Mancaruri cu carne

Osebucu de Bacau

Autor: OVIDIU TIRON (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OVIDIU TIRON (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2007

Ingrediente
2 bucati rasol, 1\2 morcov, 1\5 cartof, dafin, sare, piper, boia dulce, patrunjel, o cana faina, o cutie ciuperci, 150gr masline.

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza rasolul, atentie se taie felii subtiri de 2.5 cm cu tot cu os, se da prin faina si se pune in tigaie la prajit.
Se curata cartoful cu morcovul si se dau intr-o unda de foc. Se iau bucatile de rasol, se leaga cu ata pe margini si se aseaza intr-o tava de cuptor, peste ele se vor pune cartoful cu morcovul.
Separat, se face un sos dintr-o jumatate de litru de apa, amestecat cu boia, sare, piper si se ingroasa cu o lingura de faina, dupa care se rastoarna peste rasol.
Se baga la cuptor cam 30 minute, dupa care se scot si se adauga ciupercile cu maslinele, se presara patrunjelul si se adauga 2 sau 3 foi de dafin.
Se mai lasa 15 minute acoperit cu o folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Osebucu de Bacau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu oua de prepelite

Chiftele cu oua de prepelite

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc

12 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Toata carnea si oasele se spala bine si se pune intr-o oala cu apa la fiert ca ptr supa mai putina

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati