Osso Buco - carne cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Osso Buco - carne cu legume

Ingrediente

  • Osso buco este denumirea data acelei parti de os cu maduva si carne de jur imprejur.
  • Acest os se obtine din sectiunea orizontala a piciorului posterior al vitei, cam pe la jumatate.
  • pentru doua persoane:
  • - 2 bucati de os cu maduva si carne
  • - unt 30 gr
  • - jumatate pahar vin alb
  • - faina 2 linguri
  • - ceapa 1 mare
  • - suc de rosii 1 cutie
  • - mazare 1 cutie
  • - sare, piper, patrunjel proaspat
  • Facultativ, dupa gustul fiecaruia
  • - morcov
  • - telina
  • - cartofi

Mod de preparare

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine ascutit, ca sa nu se indoaie la frigere. Mai precis pielea care le inconjoara trebuie taiata la distanta de 4/5 cm.

Dupa ce le-ati taiat le dati prin faina si le puneti la fript in tigaia cu unt. Frigeti pe ambele parti citeva minute si apoi turnati vinul si lasati sa se evapore.

Intr-o tigaie separata frigeti amestecul de ceapa telina si morcovi sau numai de ceapa, cum doriti.

Amestecati ceapa cu carnea si acoperiti cu apa lasind sa fiarba la foc mediu circa o ora si jumatate.

Cind carnea e aproape gata puneti mazarea si cartofii taiati cubulete dupa gust.

Dupa 20 minute adaugati sucul de rosii si lasati sa fiarba inca un sfert de ora.

Potriviti de sare si piper si presarati patrunjelul taiat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise