autor:

carmenela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Osso Buco - carne cu legume

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
Osso buco este denumirea data acelei parti de os cu maduva si carne de jur imprejur., Acest os se obtine din sectiunea orizontala a piciorului posterior al vitei, cam pe la jumatate., , pentru doua persoane:, - 2 bucati de os cu maduva si carne, - unt 30 gr, - jumatate pahar vin alb, - faina 2 linguri, - ceapa 1 mare, - suc de rosii 1 cutie, - mazare 1 cutie, - sare, piper, patrunjel proaspat, , Facultativ, dupa gustul fiecaruia, - morcov, - telina, - cartofi

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine ascutit, ca sa nu se indoaie la frigere. Mai precis pielea care le inconjoara trebuie taiata la distanta de 4/5 cm.
Dupa ce le-ati taiat le dati prin faina si le puneti la fript in tigaia cu unt. Frigeti pe ambele parti citeva minute si apoi turnati vinul si lasati sa se evapore.
Intr-o tigaie separata frigeti amestecul de ceapa telina si morcovi sau numai de ceapa, cum doriti.
Amestecati ceapa cu carnea si acoperiti cu apa lasind sa fiarba la foc mediu circa o ora si jumatate.
Cind carnea e aproape gata puneti mazarea si cartofii taiati cubulete dupa gust.
Dupa 20 minute adaugati sucul de rosii si lasati sa fiarba inca un sfert de ora.
Potriviti de sare si piper si presarati patrunjelul taiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco - carne cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Porc cu legume in stil chinezesc

Porc cu legume in stil chinezesc

Pasul 1: Taiem carnea de porc in fasii de 0,5 cm, iar apoi bucatile obtinute le taiem in fasii tot

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    E tare gustoasa cred.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Interesanta reteta. Imi place

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Pe la noi se numeste rasol acele parti de carne cu os...,dar indiferent de denumire,imi place foarte mult reteta ta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Da si mie mi se pare buna!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Buna reteta!

    • carmenela

      carmenela (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Multumesc Silvia... Este una din preferatele sotului meu...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Felicitari,foarte buna reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Osso buco este denumirea data acelei parti de os cu maduva si carne de jur imprejur.
  • Acest os se obtine din sectiunea orizontala a piciorului posterior al vitei
  • cam pe la jumatate.
  • pentru doua persoane:
  • - 2 bucati de os cu maduva si carne
  • - unt 30 gr
  • - jumatate pahar vin alb
  • - faina 2 linguri
  • - ceapa 1 mare
  • - suc de rosii 1 cutie
  • - mazare 1 cutie
  • - sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • Facultativ
  • dupa gustul fiecaruia
  • - morcov
  • - telina
  • - cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E tare gustoasa cred.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu legume
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania