autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de aripioare cu ciulama

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 8 buc. aripioare de pui, 1 capatana usturoi, 100 g smantana, 50 ml ulei, 2-3 linguri faina, cateva fire patrunjel, 1 cub concentrat de pui, sare, piper, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert aripioarele in 500 ml apa rece cu un cub de concentrat de pui si se lasa aproximativ 30 minute la foc mic cu capac.
Intr-un ceaun prajiti in 2 linguri ulei usturoiul curatat si tocat foarte fin, apoi adaugati aripioarele scoase din zeama in care au fiert, sare, piper, putina apa si mai lasati la foc mic cu capac 10-15 minute.
Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte in care au fiert aripioarele, amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu. Stingeti focul si amestecati cu smantana.
Puneti pe platou ostropelul de aripioare si asezati ciulamaua cu smantana langa carne. Presarati cu putin patrunjel tocat si paprika. Puteti servi cu mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de aripioare cu ciulama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat picant  de pui cu ciuperci

Ficat picant de pui cu ciuperci

• Se spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi

11 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

Pieptul de pui se portioneaza si se trage la tigaie. Se scoate si da separate. Ceapa se spala si

15 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Arata foarte bine si atragator.Felicitari ai votul nmeu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Foarte atragator.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      O prezentare...apetisanta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.Am observat ceva.....cred ca faci ciulamaua,dara carne de iese asa alba si frumoasa,mi-ai dat o idee ope viitor.Foarte frumos arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 8 buc. aripioare de pui
  • 1 capatana usturoi
  • 100 g smantana
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri faina
  • cateva fire patrunjel
  • 1 cub concentrat de pui
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ceafa la gratar cu cartofi noi