autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

OSTROPEL DE PUI

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
carne de pui, sau delikat cu gust de gaina, piper boabe, 1 cescuta de ulei, bulion sau pasta de tomate,usturoi, marar sau patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se incinge f. bine uleiul, se pune carnea spalata si portionata si se prajeste usor pe toate partile pana devine albicioasa. Ceapa tocata fin sau data pe razatoare se pune peste carne, se caleste f. putin dupa care se adauga apa calda cat sa acopere putin carnea.Se pun cateva boabe de piper si se lasa la fiert. Cand carnea si ceapa sunt fierte se potriveste de sare, se adauga bulionul sau pasta de tomate desfacuta in putina apa, usturoiul pisat bine, se mai lasa la fiert cateva minute pentru asi lua gust de usturoi si pentru a fierbe bine pasta de tomate.La final se adauga mararul sau patrunjelul tocat fin.
Sfat :nu scadeti prea tare mancarea, sosul trebuie sa fie fluid.
Se poate servi cu piure de cartofi sau cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "OSTROPEL DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Pulpele se spala se curate de piele si se taie in doua.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun la

5 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Prajim pulpele in ulei si le lasam deoparte se se scurga .Pisam usturoiul ,il punem in ulei la calit

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Interesanta reteta ta,dare eu nu folosesc niciodata vegeta,delikat.Adaug alte condimente care dau gust mancarii.Iti scriu reteta mea... pulpe pui usturoi(cu cat este mai mult cu atat iese mai bun) pasta de tomate sau suc de rosii foi de dafin piper boabe sare,piper,condimente putina digesta praf in loc de faina pentru a ingrosa sosul o lingurita otet de mere putin vin alb un varf de lingurita miere de albine sau zahar Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins. Separat se pregateste un sos rosu din : pasta de tomate sau suc de rosii,putin vin alb,o lingurita de otet de mere,un varf de lingurita miere de albine sau zahar,foi de dafin,cateva boabe de piper,sare,piper,condimente,usturoiul pisat,apa fiarta daca este nevoie. Se da in clocot sosul,se pun pulpele gata prajite si se mai dau in 2-3 clocote si se opreste focul.Daca va place puteti pune marar tocat marunt la sfarsit.Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi,broccoli,conopida,legume fierte,sotate,cartofi natur,cartofi prajiti alaturi de o salata sau de muraturi. Sosul acesta se poate servi si la alte preparate din carne sau peste. La tara bunica ne facea ostropel si din porumbei.Am facut anul trecut si sa stiti ca este extraordinar.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie. Eu fac saramura de pui, reteta de la bunica mea.

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Este unul din multele preparate romanesti pentru care nu trebuie sa ai ceva experienta in bucatarie. Este un deliciu daca ne gandim la piure.... la mamaliguta.... yami-yami

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • carne de pui, sau delikat cu gust de gaina
  • piper boabe
  • 1 cescuta de ulei
  • bulion sau pasta de tomate,usturoi
  • marar sau patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

cristina i. (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie. Eu fac saramura de pui, reteta de la bunica mea.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de telina cu pui