autor:

LALY

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
* 500 g ciocanele de pui, * 1 ceapa, * 3 catei de usturoi, * foi de dafin,piper,cimbru, * 500 ml suc de rosii, * 1 pahar de vin alb (100 ml), * patrunjel tocat, * 3 linguri cu ulei, * 2 cutii rosii in bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se pune intr-o cratita la incins.



Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca . Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie.In uleiul incins se adauga ceapa,apoi rosiile taiate. Se adauga si sucul de rosii, un fir de cimbru, piperul si foaia de dafin.



Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat. La servire se pune patrunjel tocat. Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa

17 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui à la Ana

Ostropel de pui à la Ana

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Apoi se adauga ardeiul taiat

11 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Cam la fel prepar si eu ostropelul de pui si este o mancare foarte apreciata.Noi am servit tot cu mamaliguta!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Frumos si bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ciocanele de pui
  • * 1 ceapa
  • * 3 catei de usturoi
  • * foi de dafin,piper,cimbru
  • * 500 ml suc de rosii
  • * 1 pahar de vin alb (100 ml)
  • * patrunjel tocat
  • * 3 linguri cu ulei
  • * 2 cutii rosii in bulion

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Cam la fel prepar si eu ostropelul de pui si este o mancare foarte apreciata.Noi am servit tot cu mamaliguta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu carnaciori