autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Ingrediente
4 pulpe de pui, 6 catei de usturoi, o jumatate de ceapa, un morcov potrivit, vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui, 1 1/2 cana suc de rosii, un pahar de vin alb, o lingurita de patrunjel tocat, o jumatate de lingurita de cimbru, o lingurita de zahar, o lingurita de sare, puteti pune si piper macinat, dar eu am renuntat pt ca maninca si asta mica a mea

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.

Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti ostropelul la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul si mai lasati la foc cam 15 minute.

Serviti ostropelul cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Se spala pulpele bine si se condimenteaza apoi se pun la prajit, pana se rumenesc bine. Separat se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata

23 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Pop , 18 septembrie 2015

    sa tot maninci

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 21 iulie 2015

    am sa incerc si eu cu morcov si cimbru,cred ca este un plus de gust.

  • Fara foto

    Sorin David-Melinte , 29 iulie 2014

    Super!

    • Fara foto

      Diana Sirghi , 24 februarie 2014

      E Foarte buna reteta,merge si cu morcov,si fara morcov iar cimbrul ii da o aroma aparte. Mie imi place !!!

    • Fara foto

      Laura Alexandra , 23 februarie 2014

      Super!

    • Fara foto

      Gogu Besliu , 23 februarie 2014

      De acord cu Mihaela . La mama, cand eram copil, ostropelul era facut din pui prins in curte, ceapa , uturoi si rosii din gradina. Si ce bun mai era !

    • Fara foto

      Mihaela Cristina Fetecau , 01 septembrie 2013

      Urmaresc retetele dumnevoastra dar ostropelul nu-i cu morcov, cimbru etc...Este compus din ulei , pui, usturoi, rosii si multa dragoste impreuna cu mamaliga sau piure de cartofi.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

      Foarte bun ostropelul si foarte aspectos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 6 catei de usturoi
  • o jumatate de ceapa
  • un morcov potrivit
  • vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 cana suc de rosii
  • un pahar de vin alb
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • o jumatate de lingurita de cimbru
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • puteti pune si piper macinat
  • dar eu am renuntat pt ca maninca si asta mica a mea

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

am sa incerc si eu cu morcov si cimbru,cred ca este un plus de gust.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocana siciliana