autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 kg carne de pui, 1/2 lingurita de faina, 1 lingura de otet, 1/2 capatana de usturoi, 2-3 linguri de unt, 200 gr rosii decojite in suc de rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel, 2 cepe

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea de pui, se spala si s etaie bucati potrivit de mici. Se oun bucatile de carne intr-o tigaie incinsa cu unt si se rumenesc usor. Se scot apoi intr-o cratita cu fundul mai gros, se dau cu un praf de sare si se acopera sa se pastreze calde. In untul ramas in tigaie se calesc cepele si usturoiul tocate marunt. Se stinge cu otetul indoit in apa si se fierbe inabusit, pana se inmoaie bine ceapa si usturoiul. Se strecoara sosul, la care se mai adauga faina dizolvata in jumatate pahar cu apa si se toarna peste bucatile de carne prajita. Se fiebe inabusit 10 min, apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii si se mai lasa pe foc doar pana cand s-au fiert rosiile si sosul se ingroasa putin. Se potiveste la gust cu sare, piper si patrunjel verde fin tocat. Se serveste imediat cu salate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Pulpele se spala se curate de piele si se taie in doua.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun la

5 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata

23 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 1/2 lingurita de faina
  • 1 lingura de otet
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri de unt
  • 200 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Costite la cuptor