autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 kg carne de pui, 1/2 lingurita de faina, 1 lingura de otet, 1/2 capatana de usturoi, 2-3 linguri de unt, 200 gr rosii decojite in suc de rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel, 2 cepe

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea de pui, se spala si s etaie bucati potrivit de mici. Se oun bucatile de carne intr-o tigaie incinsa cu unt si se rumenesc usor. Se scot apoi intr-o cratita cu fundul mai gros, se dau cu un praf de sare si se acopera sa se pastreze calde. In untul ramas in tigaie se calesc cepele si usturoiul tocate marunt. Se stinge cu otetul indoit in apa si se fierbe inabusit, pana se inmoaie bine ceapa si usturoiul. Se strecoara sosul, la care se mai adauga faina dizolvata in jumatate pahar cu apa si se toarna peste bucatile de carne prajita. Se fiebe inabusit 10 min, apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii si se mai lasa pe foc doar pana cand s-au fiert rosiile si sosul se ingroasa putin. Se potiveste la gust cu sare, piper si patrunjel verde fin tocat. Se serveste imediat cu salate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Dupa o lunga absenta m-am decis sa postez o noua reteta deoarece ''Gatesc sanatos pentru concursul

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Se portioneaza puiul, se spala, se sterge cu un prosop si se pune la prajit in ulei. Intre timp spalam

15 voturi    18 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 1/2 lingurita de faina
  • 1 lingura de otet
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri de unt
  • 200 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu prune si legume