autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

OSTROPEL DE PUI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Ingrediente
(4 portii):, 1kg.carne de pui,, 1/2 lingurita de faina,, 1 lingura de otet,, 1/2 capatana de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde,, 3 linguri unt,, 200g.rosii decojite in suc de rosii,, sare,, piper,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 2 cepe

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala carnea de pui si se taie in bucati potrivit de mici. Se rumenesc apoi intr-o tigaie incinsa cu unt. Se scot intr-o cratita si se pastreaza la cald. In untul ramas in tigaie se calesc cepele si usturoiul tocate marunt. Peste se toarna otetul indoit cu apa si se fierbe inabusit, pana se inmoaie ceapa si usturoiul.
2. Se strecoara sosul, la care se adauga faina dizolvata in jumatate pahar cu apa si se toarna peste bucatile de carne. Se fierbe inabusit 10 minute, apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana s-au fiert rosiile si sosul se ingroasa putin.
3. Se sareaza, pipereaza si se adauga patrunjel verde tocat. Se serveste imediat cu salata de sezon si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "OSTROPEL DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu ciuperci

Ostropel de pui cu ciuperci

Se taie puiul bucati si se frige in foartet putin ulei de masline ca sa prinda crusta aurie. In acelasi

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
OSTROPEL DE PUI

OSTROPEL DE PUI

Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins. Separat se pregateste

44 voturi    5 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1kg.carne de pui,
  • 1/2 lingurita de faina,
  • 1 lingura de otet,
  • 1/2 capatana de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde,
  • 3 linguri unt,
  • 200g.rosii decojite in suc de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 2 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de cartofi cu carne