autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui cu cartofi noi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
1 kg pulpe de pui intregi, 6 cartofi noi mai mari, 1 capatana usturoi, 2 rosii, 50 ml ulei, 100 ml bulion, 4 lingurite faina, 2 lingurite zahar, sare, piper, paprika (optional concentrat de ciuperci), cateva fire de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui se taie in doua, se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa cam 15 minute.
Cartofii noi spalati se pun la fiert in coaja cu o lingurita zahar si putina sare.
Se pune uleiul intr-un vas de tuci sau ceaun, se prajeste carnea pe toate partile, se adauga usturoiul taiat feliute sau tocat foarte fin, putina apa cat sa acopere carnea si se fierbe cu capac aproximativ 30 minute.
Scobiti rosiile (le veti folosi la salata) iar ce s-a scos din ele tocati si puneti peste pui. Adaugati putin bulion, putina verdeata tocata, condimentati (eu pun putin concentrat de ciuperci), 1 lingurita de zahar si dupa inca 10 minute, faina amestecata cu restul de bulion si mai lasati cateva clocote.
Dupa ce au fiert cartofii (circa 20-25 minute), se scurg de apa si se curata de coaja.
Pe un platou asezati cartofii taiati bucati, carnea de pui (infasurati osul de la pulpele inferioare cu staniol), presarati cu putina paprika, verdeata si adaugati deasupra putin sos de la ostropel. Puneti restul de sos intr-o sosiera sau canita. Puteti aduce la masa si mujdei de usturoi, mamaliguta si salata asortata (cu care puteti umple rosiile).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

87 voturi    19 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti

Pulpa de ratoi cu legume haiducesti

Pulpa zglobiului ratoi, fragezita cale de 6 ore in unt, lapte slab si apoi scursa pe gratar, la foc

0 voturi    0 comentarii
6h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Astazi vreau sa fac un ostropel si cautand retete, ca sa mai vad si eu cum fac si alte gospodine ostropelul, am dat peste reteta ta Doinita. Intotdeauha o sa ma minunez cat de repede poti toca tu legumele. Ru mi-as prinde si urechile nu numai degetele. Multi pupici!

  • Loredana

    Loredana (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    mi-a iesit exact cum ai aratat in poze...pacat ca nu am avut inspiratia sa fac poze... :)

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Aspectoasa Doina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      O bunatate...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Ce bine arata,cred ca o sa fac si eu maine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui intregi
  • 6 cartofi noi mai mari
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • 100 ml bulion
  • 4 lingurite faina
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • paprika (optional concentrat de ciuperci)
  • cateva fire de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Astazi vreau sa fac un ostropel si cautand retete, ca sa mai vad si eu cum fac si alte gospodine ostropelul, am dat peste reteta ta Doinita. Intotdeauha o sa ma minunez cat de repede poti toca tu legumele. Ru mi-as prinde si urechile nu numai degetele. Multi pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tarta cu carne si ciuperci