Oua coapte in cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Oua coapte in cartofi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • - 2 cartofi mari
  • - 4 oua ecologice
  • - 50g unt
  • - 100g cascaval
  • - sare de mare
  • - piper

Mod de preparare

Cu aceasta reteta va voi demonstra ca ouale pot fi servite cu putin ingeniozitate si la masa de pranz, nu doar la micul dejun. Merita efortul si timpul petrecut in bucatarie, intrucat preparatul arata apetisant, este consistent si foarte gustos.

Cartofii trebuie spalati bine si copti (in coaja) timp de aproximativ 1 ora si 20 minute, pana ii puteti intepa cu usurinta cu furculita.

Dupa aceea scoateti cartofii din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Taiati cartofii in 2 jumatati egale, iar miezul scobiti-l cu ajutorul unei linguri. Aveti grija sa pastrati peretii cartofului intacti.

Miezul cartofului se paseaza cu furculita si se amesteca cu untul si cascavalul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Introduceti amestecul inapoi in cartof, aplatizand cu dosul lingurei si avand grija sa pastrati un centimetru de marginile de sus.

Introduceti in fiecare jumatate de cartof cate un ou si condimentati cu sare si piper. Spargeti ouale cu grija pentru a nu se sparge galbenusul!

Introduceti in cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pana oul de gatit. La final ornati cu patrunjel.

Mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise