Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt; apoi se presara putina faina Gold Maya (cat se poate lua cu 2-3 degete).
Se uda castravetii cu putina apa cu sare si cu piper.
Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra.
Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche din Crisana “Oua cu castraveti” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii