Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt; apoi se presara putina faina Gold Maya (cat se poate lua cu 2-3 degete).
Se uda castravetii cu putina apa cu sare si cu piper.
Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra.
Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche din Crisana “Oua cu castraveti” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii