Oua cu castraveti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Oua cu castraveti

Ingrediente

  • castraveti,
  • unt,
  • patrunjel,
  • ceapa,
  • faina,
  • oua,
  • lapte sau smantana,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt; apoi se presara putina faina Gold Maya (cat se poate lua cu 2-3 degete).

Se uda castravetii cu putina apa cu sare si cu piper.

Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra.

Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta veche din Crisana “Oua cu castraveti” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure