Cojile de oua (stranse de la alte preparate) le spalam bine, bine, atat pe dinafara cat si pe dinauntru ,cu degetul, cu apa multa pana scoatem tot restul de albus ramas pe coaja.Intr-un ibric, punem zeama de sfecla si otetul si punem sa fiarba. (eu am avut zeama de sfecla pastrata la congelator,pentru a o avea la indemana, cand am nevoie sa colorez, ceva.)
Cand a inceput sa fiarba,am lasat focul foarte mic si am pus cojile de oua (nu toate o data...ibricul fiind mai mic,ca zeama de sfecla sa fie mai multa)Le-am tinut cu un bat de frigaruie,pe fiecare,ca sa se umple cu zeama.(altfel,plutesc deasupra).
Le-am tot rotit ,pentru ca sa prinda culoare, uniform. Le-am lasat in zeama,cam 10 min. Apoi, le-am scos si le-am pus pe fiecare in cate un bat de frigaruie, infipt intr-un burete si le-am lasat asa pana cand s-au uscat bine.
Dupa ce s-au uscat, am pus ciocolata la topit pe baie de abur. Cand s-a topit, am luat cate o coaja de ou,am pus cate o lingura de ciocolata topita in ea si am rotit-o usor, ca sa acopere ciocolata, toata suprafata cojii.
Surplusul de ciocolata l-am scurs.Asa am procedat cu toate cojile. Cand am terminat,am dat la frigider pana cand ciocolata s-a intarit. Operatiunea asta am facut-o de doua ori.
Dupa ce au stat la frigider, le-am scos si fiecare ou ,l-am umplut cu bomboane. Bomboanele sa fie de mai multe feluri, astfel surpriza este mai mare.
Ca sa le pun cate un capacel ciocolata ce am imbracat cojile, am lasat-o sa se raceasca, aproape de tot, si apoi am luat cate o lingurita de ciocolata si am inchis ouale. (ciocolata nu trebuie sa fie prea fluida, altfel s-ar prelinge peste bomboane si le-ar inchega).
Le-am lasat sa se intareasca capacelele foarte bine si apoi le-am pus in hartiute de bomboane. Cred ca pentru micuti ar fi intr-adevar o adevarata surpriza!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii