autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

Oua cu surprize

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
- 8 coji de oua (sau cate oua dorim sa facem), - 250g bomboane de mai multe feluri (am folosit bomboane gumate,de ciocolata cu stafide,cu ciocolata si simple), - 275g ciocolata memaj sau cu lapte, , Pentru vopsit cojile de oua:, -250 ml zeama de sfecla, -2 linguri de otet, , Pentru scurs cojile:, -bete de frigarui, -burete

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cojile de oua (stranse de la alte preparate) le spalam bine, bine, atat pe dinafara cat si pe dinauntru ,cu degetul, cu apa multa pana scoatem tot restul de albus ramas pe coaja.Intr-un ibric, punem zeama de sfecla si otetul si punem sa fiarba. (eu am avut zeama de sfecla pastrata la congelator,pentru a o avea la indemana, cand am nevoie sa colorez, ceva.)



Cand a inceput sa fiarba,am lasat focul foarte mic si am pus cojile de oua (nu toate o data...ibricul fiind mai mic,ca zeama de sfecla sa fie mai multa)Le-am tinut cu un bat de frigaruie,pe fiecare,ca sa se umple cu zeama.(altfel,plutesc deasupra).



Le-am tot rotit ,pentru ca sa prinda culoare, uniform. Le-am lasat in zeama,cam 10 min. Apoi, le-am scos si le-am pus pe fiecare in cate un bat de frigaruie, infipt intr-un burete si le-am lasat asa pana cand s-au uscat bine.



Dupa ce s-au uscat, am pus ciocolata la topit pe baie de abur. Cand s-a topit, am luat cate o coaja de ou,am pus cate o lingura de ciocolata topita in ea si am rotit-o usor, ca sa acopere ciocolata, toata suprafata cojii.



Surplusul de ciocolata l-am scurs.Asa am procedat cu toate cojile. Cand am terminat,am dat la frigider pana cand ciocolata s-a intarit. Operatiunea asta am facut-o de doua ori.



Dupa ce au stat la frigider, le-am scos si fiecare ou ,l-am umplut cu bomboane. Bomboanele sa fie de mai multe feluri, astfel surpriza este mai mare.

Ca sa le pun cate un capacel ciocolata ce am imbracat cojile, am lasat-o sa se raceasca, aproape de tot, si apoi am luat cate o lingurita de ciocolata si am inchis ouale. (ciocolata nu trebuie sa fie prea fluida, altfel s-ar prelinge peste bomboane si le-ar inchega).



Le-am lasat sa se intareasca capacelele foarte bine si apoi le-am pus in hartiute de bomboane. Cred ca pentru micuti ar fi intr-adevar o adevarata surpriza!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu surprize" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem

10 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Friptura de miel cu salata de cartofi

Friptura de miel cu salata de cartofi

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2015

    ce surpriza era si reteta mamai mele care ne-o facea in copilarie!!!!!!!!!!!!!!multumesc

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 17 aprilie 2014

    Raluca,uite iti dau link spre blogul meu,unde am poze si explicatii,in pasi! Sarbatori cu pace si iubire in suflet iti doresc si eu! http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/04/oua-cu-surprize.html

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 17 aprilie 2014

    Raluca,uite iti dau link spre blogul meu,unde am poze si explicatii,in pasi! Sarbatori cu pace si iubire in suflet iti doresc si eu! http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/04/oua-cu-surprize.html

    • Fara foto

      Istrati Apoltan Raluca Edit , 16 aprilie 2014

      Chiar aş dori să investesc timp în acest preparat, sună şi arată impresionant, dar nu am înţeles cum se închid, sau de fapt sunt doar jumătăţi până la urmă? Dacă sunt ca în fotografie, unul pare că ar fi fost închis totuşi... Vă rog frumos, d-na Janet, mai adăugaţi o lămurire. Mulţumesc şi Sărbători Binecuvântate!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 13 aprilie 2014

      Raluca,uite iti dau link spre blogul meu,unde am poze si explicatii,in pasi! Sarbatori cu pace si iubire in suflet iti doresc si eu! http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/04/oua-cu-surprize.html

    • Fara foto

      Catalina Baltariu , 12 aprilie 2014

      Cam mult de lucru si multa migala, trebuie rabdare dar arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 8 coji de oua (sau cate oua dorim sa facem)
  • - 250g bomboane de mai multe feluri (am folosit bomboane gumate,de ciocolata cu stafide,cu ciocolata si simple)
  • - 275g ciocolata memaj sau cu lapte
  • Pentru vopsit cojile de oua:
  • -250 ml zeama de sfecla
  • -2 linguri de otet
  • Pentru scurs cojile:
  • -bete de frigarui
  • -burete

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Fara foto

nicoleta (Chef de cuisine)

ce surpriza era si reteta mamai mele care ne-o facea in copilarie!!!!!!!!!!!!!!multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac de carne