Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase.
Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza la fel si cu restul oualor.
Se pune apa intr-o cratita, pe foc.
Vopseaua se pune intr-un castron, se adauga o lingura de sare grunjoasa, doua linguri de otet si putina apa ( circa 150 ml). Se amesteca bine, apoi se pune continutul castronului peste apa calda din cratita. Se amesteca din nou, dupa care se pun ouale si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. Se opreste focul si se mai lasa ouale sa stea 5 minute in apa fierbinte, apoi se scot pe un servetel uscat. Se taie dresul si se indeparteaza frunzulita de pe ou. Se procedeaza la fel cu toate ouale. La final, se pune pe o carpa moale putin ulei si se ung ouale pentru a capata luciu.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii