Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase.
Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza la fel si cu restul oualor.
Se pune apa intr-o cratita, pe foc.
Vopseaua se pune intr-un castron, se adauga o lingura de sare grunjoasa, doua linguri de otet si putina apa ( circa 150 ml). Se amesteca bine, apoi se pune continutul castronului peste apa calda din cratita. Se amesteca din nou, dupa care se pun ouale si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. Se opreste focul si se mai lasa ouale sa stea 5 minute in apa fierbinte, apoi se scot pe un servetel uscat. Se taie dresul si se indeparteaza frunzulita de pe ou. Se procedeaza la fel cu toate ouale. La final, se pune pe o carpa moale putin ulei si se ung ouale pentru a capata luciu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii