Oua decorate cu frunzulite

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Oua decorate cu frunzulite

Ingrediente

  • 10 oua;
  • diverse frunzulite verzi (patrunjel, marar, leustean, brad etc.);
  • un dres bej + ata + o foarfeca;
  • jumatate de plic de vopsea rosie pentru textile (5 g);
  • o lingura de sare grunjoasa;
  • doua linguri de otet;
  • circa 1,5 l apa;
  • o carpa moale si putin ulei pentru uns.

Mod de preparare

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase.

Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza la fel si cu restul oualor.

Se pune apa intr-o cratita, pe foc.

Vopseaua se pune intr-un castron, se adauga o lingura de sare grunjoasa, doua linguri de otet si putina apa ( circa 150 ml). Se amesteca bine, apoi se pune continutul castronului peste apa calda din cratita. Se amesteca din nou, dupa care se pun ouale si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. Se opreste focul si se mai lasa ouale sa stea 5 minute in apa fierbinte, apoi se scot pe un servetel uscat. Se taie dresul si se indeparteaza frunzulita de pe ou. Se procedeaza la fel cu toate ouale. La final, se pune pe o carpa moale putin ulei si se ung ouale pentru a capata luciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise