autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Oua fierte cu spanac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 oua, 250 gr. spanac, 100 gr. macris, 100 gr. unt, 6 linguri smintina, 2 linguri svaiter ras, sare, piper pentru sos: o lingura faina, o lingura unt, 1 galbenus, o cescuta lapte, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul intr-o tigaie, adaugind faina si dupa 1-2 minute stingind cu lapte. Se fierbe in continuare amestecind ca sa nu se prinda, se sareaza, se pipereaza, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul si o lingura de brinza rasa. Se spala frunzele de macris si se calesc putin in unt, se adauga spanacul curatat, spalat si tocat mare si se tine pe foc pina fierbe si scade bine, apoi se potriveste de sare, se pipereaza si se adauga 3 linguri de smintina. Se pune spanacul intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se aseaza ouale, apasindu-le usor in spanac; se acopera cu sosul, se presara cu restul de brinza, se pune putin unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua fierte cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

17 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu oua
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr. spanac
  • 100 gr. macris
  • 100 gr. unt
  • 6 linguri smintina
  • 2 linguri svaiter ras
  • sare
  • piper pentru sos: o lingura faina
  • o lingura unt
  • 1 galbenus
  • o cescuta lapte
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Cartofi cu parmezan in vasul roman