autor:

SaltnSasha

» » Aperitive

Ouă florentine

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2014

Ingrediente
4 ouă, două mâini de spanac, oţet, sare, unt, piper, 2 chifle micuţe, , Sosul olandez:, , 2 gălbenuşuri, 1/2 lingură apă rece, 1/2 lingură zeamă de lămâie, 100 g unt, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

În principiu, treaba stă cam la fel ca la Ouăle Benedict. Se sparg 4 ouă în 4 ceşti diferite cu mare grijă astfel încât gălbenuşul să rămână intact. Se pune cam 1 litru şi jumătate de apă într-o oală. Când apa ajunge aproape de fierbere se pune sarea şi oţetul şi se lasă focul mediu. Cu un tel, “învârtim” apa din oală bine de tot până arată ca un vârtej şi atunci adaugăm oul încet. Acum gălbenuşul ar trebui să se învelească singur în propriul albuş până arată ca o bilă de mozarella. În caz contrar, ajutaţi albuşul să se lipească de gălbenuş cu ajutorul unei spatule de lemn. După 2-3 minute trebuie scos şi pus într-un bol cu apă şi gheaţă pentru a rămâne moale pe interior.



Într-o tigaie punem puţin unt şi spanacul spălat bine. Lăsăm focul mediu şi amestecăm în el până când se reduce considerabil şi se înmoaie bine. O să arate ca un fel de pastă omogenă, doar că vei putea distinge frunzele.



Chiflele le tăiem în două, le punem la prăjit pe o parte şi pe cealaltă şi le ungem cu unt.



Sosul olandez: Punem 75 g de unt la topit într-o tigaie. Într-un castron batem două gălbenuşuri la bain-marie până când se omogenizează. Adăugăm apa, lămâia, sarea şi piperul şi mai amestecăm cu telul încă 30 de secunde. Punem jumătate din untul tare care ne-a rămas şi amestecăm totul încă 2 minute. Luăm bolul de la bain-marie şi îl aşezăm pe un tocător de lemn. Puţinul unt care ne-a rămas îl aruncăm în bol şi îl încorporăm pentru a obţine un sos fin. Treptat, adăugăm şi untul topit, câte puţin, amestecând încontinuu. E gata. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga sare, piper sau lămâia în funcţie de preferinţe.



Pe chiflă aşezăm spanacul, oul şi deasupra, sosul olandez. Alături am aşezat câteva frunze de salată creaţă cu ulei de măsline, oţet, sare şi piper. Un deliciu. O duminică superbă, vă doresc! Poftă bună şi spor la savurat!



Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă florentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua florentine cu jambon

Oua florentine cu jambon

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Omleta delicioasa

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

18 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 10 iulie 2014

    DA ...eu sunt si mi-e foarte dor de acei ani ! Am avut niste studente minunate la Cluj !!!

  • Fara foto

    Doinita Crisan , 10 iulie 2014

    Pe vremea cind eram studenta si faceam armata, aveam o Doamna Locotenent foarte draguta, pe nume Sidonia Toncean. Ati "instruit" mediciniste in Clujul anilor 80? Daca dumneavostra sunteti aceea, ma bucur ca v-am revazut!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 09 iulie 2014

    Bun de tot !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2014

      Buna reteta dar cred ca sant prea multe oua ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • două mâini de spanac
  • oţet
  • sare
  • unt
  • piper
  • 2 chifle micuţe
  • Sosul olandez:
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 lingură apă rece
  • 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

15 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buna reteta dar cred ca sant prea multe oua ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta by copilou