autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

"Oua imbracate"

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
-oua fierte, tari, -sfecla rosie, -pesmet, -faina, -un ou crud, -sare si piper, -otet si ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata o trecem pe razatoarea cu ochiuri mici, o asezonam cu sare, piper, ulei si otet. Fiecare ou fiert il imbracam in amestecul de sfecla.



Pregatim paneul; intr-o farfurie, punem un pic de faina alba, in alta pesmetul si in a treia farfurie, spargem un ou, pe care-l batem bine cu o furculita. Oul imbracat in pasta de sfecla, il trecem prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Am repetat operatiunea de trei ori. Prajim, apoi in ulei incins,pana cand crusta de pesmet devine aurie.



Cand s-au racit, le taiem in patru si punem pe platou decorat cu salata, dau foarte bine!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Oua imbracate"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Oua

Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca

16 voturi    17 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cozonac-trandafir cu unt

Cozonac-trandafir cu unt

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Ionescu , 14 aprilie 2014

    foarte buna ideea

  • Fara foto

    Pompy Aranyos , 14 aprilie 2014

    astea sunt o varianta a "scotch eggs" doar ca ideal ar fi sa fie moi ouale

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -oua fierte
  • tari
  • -sfecla rosie
  • -pesmet
  • -faina
  • -un ou crud
  • -sare si piper
  • -otet si ulei

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita