autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

"Oua imbracate"

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
-oua fierte, tari, -sfecla rosie, -pesmet, -faina, -un ou crud, -sare si piper, -otet si ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata o trecem pe razatoarea cu ochiuri mici, o asezonam cu sare, piper, ulei si otet. Fiecare ou fiert il imbracam in amestecul de sfecla.



Pregatim paneul; intr-o farfurie, punem un pic de faina alba, in alta pesmetul si in a treia farfurie, spargem un ou, pe care-l batem bine cu o furculita. Oul imbracat in pasta de sfecla, il trecem prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Am repetat operatiunea de trei ori. Prajim, apoi in ulei incins,pana cand crusta de pesmet devine aurie.



Cand s-au racit, le taiem in patru si punem pe platou decorat cu salata, dau foarte bine!
Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata o trecem pe razatoarea cu ochiuri mici, o asezonam c
Daca ti-a placut reteta noastra ""Oua imbracate"" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Oua

Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca

16 voturi    17 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

10 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Ionescu , 14 aprilie 2014

    foarte buna ideea

  • Fara foto

    Pompy Aranyos , 14 aprilie 2014

    astea sunt o varianta a "scotch eggs" doar ca ideal ar fi sa fie moi ouale

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -oua fierte
  • tari
  • -sfecla rosie
  • -pesmet
  • -faina
  • -un ou crud
  • -sare si piper
  • -otet si ulei

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de

10 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive
Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana

5 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

3 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele