autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

"Oua imbracate"

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
-oua fierte, tari, -sfecla rosie, -pesmet, -faina, -un ou crud, -sare si piper, -otet si ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata o trecem pe razatoarea cu ochiuri mici, o asezonam cu sare, piper, ulei si otet. Fiecare ou fiert il imbracam in amestecul de sfecla.



Pregatim paneul; intr-o farfurie, punem un pic de faina alba, in alta pesmetul si in a treia farfurie, spargem un ou, pe care-l batem bine cu o furculita. Oul imbracat in pasta de sfecla, il trecem prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Am repetat operatiunea de trei ori. Prajim, apoi in ulei incins,pana cand crusta de pesmet devine aurie.



Cand s-au racit, le taiem in patru si punem pe platou decorat cu salata, dau foarte bine!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Oua imbracate"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Oua

Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca

16 voturi    17 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Ionescu , 14 aprilie 2014

    foarte buna ideea

  • Fara foto

    Pompy Aranyos , 14 aprilie 2014

    astea sunt o varianta a "scotch eggs" doar ca ideal ar fi sa fie moi ouale

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -oua fierte
  • tari
  • -sfecla rosie
  • -pesmet
  • -faina
  • -un ou crud
  • -sare si piper
  • -otet si ulei

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonaci fara framantare Cozonaci fara framantare

Se cerne faina, se pune intr-un vas. In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza,

12 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza zaharul si dupa ce se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Coronita de ied cu cartofi natur