autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
6 oua, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita chimion, 1 conserva rosii Sun Food, 1 ardei gras rosu, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline aromat, 1 lingutita turmenic, 1 varf cutit piper Cayenne, 1 ceapa rosie, 2 fire ceapa verde, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.
Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in sos de rosii- Shakshouaka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline aromat
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 varf cutit piper Cayenne
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Patatas bravas