autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
6 oua, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita chimion, 1 conserva rosii Sun Food, 1 ardei gras rosu, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline aromat, 1 lingutita turmenic, 1 varf cutit piper Cayenne, 1 ceapa rosie, 2 fire ceapa verde, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.
Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in sos de rosii- Shakshouaka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa. Se

8 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline aromat
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 varf cutit piper Cayenne
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dovlecei pane