Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.
Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii