autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
6 oua, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita chimion, 1 conserva rosii Sun Food, 1 ardei gras rosu, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline aromat, 1 lingutita turmenic, 1 varf cutit piper Cayenne, 1 ceapa rosie, 2 fire ceapa verde, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.
Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in sos de rosii- Shakshouaka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul

9 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Spanac cu smântânã(Esparregado com natas)

Spanac cu smântânã(Esparregado com natas)

1)Se fierbe spanacul,se lasã la scurs. 2)Cãleste usturoiul tãiat feliute in unt.Adaugã spanacul

9 voturi    13 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline aromat
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 varf cutit piper Cayenne
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Rotolo di ricotta e spinaci