autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Autor: Jurnal de Concubina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jurnal de Concubina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2014

Ingrediente
2 oua, 2 catei de usturoi, un fir de praz, 100 gr spanac baby, 20 gr unt, 50 gr danish blue sau oricare alta branza cu mucegai care va place, 80 gr de pastrama taraneasca sau bacon sau prosciutto crudo, 4 grisine groase si lungi, 100 ml smantana de gatit 30% grasime

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil untul. Cand s-au inmuiat bine, punem spanacul si amestecam.
Spanacul nu il tinem pe foc mai mult de 1 minut. Cand totul e gata, dam de-o parte.

Intr-un blender punem vegetalele calite si smantana, si omogenizam.

Pasta obtinuta o impartim in doua boluri rezistente la cuptor. Eu am avut niste forme mici de sufleuri pe care le-am dat o alta destinatie. Peste ea punem cateva feliute subtiri de danish blue. Apoi spargem cate un ou in fiercare bol.

Mai adaugam cateca feliute de danish blue si putina smantana. Cele doua boluri pe punem intr-o tava.

Feliile de pastrama le-am rulat artistic pe grisine si le-am asezat in tava langa bolurile cu oua.

Am dat totul la cuptorul incins, avand grija ca pe gratarul de jos sa pun o oala/cratita/tava cu apa, pentru vreo 20-25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua la cuptor cu spanac si danish blue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua in purgatoriu

Oua in purgatoriu

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Gangeoveanu , 18 iunie 2014

    felicitari? si bun dar prezentarea este de exceptie

  • Fara foto

    Daniela Nedelcu , 28 mai 2014

    Multumesc, este foarte bun :) chiar trebuie incercat.

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 27 mai 2014

    Cat de bun trebuie sa fie !! Deja stiu...maine fac spanac !!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2014

      Cat de bun trebuie sa fie !! Deja stiu...maine fac spanac !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de praz
  • 100 gr spanac baby
  • 20 gr unt
  • 50 gr danish blue sau oricare alta branza cu mucegai care va place
  • 80 gr de pastrama taraneasca sau bacon sau prosciutto crudo
  • 4 grisine groase si lungi
  • 100 ml smantana de gatit 30% grasime

Raporteaza reteta

Retete
de Jurnal de Concubina
Royal Burger

Royal Burger

Tocam carnea (evident) si o data cu ea, dam prin masina si ceapa si usturoiul. Omogenizam bine

4 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Carrot Cake cu fructe uscate

Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam

2 voturi    6 comentarii
120h
Torturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cat de bun trebuie sa fie !! Deja stiu...maine fac spanac !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ochiuri in floare (cuib) de parizer