Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de praz
  • 100 gr spanac baby
  • 20 gr unt
  • 50 gr danish blue sau oricare alta branza cu mucegai care va place
  • 80 gr de pastrama taraneasca sau bacon sau prosciutto crudo
  • 4 grisine groase si lungi
  • 100 ml smantana de gatit 30% grasime

Mod de preparare

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil untul. Cand s-au inmuiat bine, punem spanacul si amestecam.

Spanacul nu il tinem pe foc mai mult de 1 minut. Cand totul e gata, dam de-o parte.

Intr-un blender punem vegetalele calite si smantana, si omogenizam.

Pasta obtinuta o impartim in doua boluri rezistente la cuptor. Eu am avut niste forme mici de sufleuri pe care le-am dat o alta destinatie. Peste ea punem cateva feliute subtiri de danish blue. Apoi spargem cate un ou in fiercare bol.

Mai adaugam cateca feliute de danish blue si putina smantana. Cele doua boluri pe punem intr-o tava.

Feliile de pastrama le-am rulat artistic pe grisine si le-am asezat in tava langa bolurile cu oua.

Am dat totul la cuptorul incins, avand grija ca pe gratarul de jos sa pun o oala/cratita/tava cu apa, pentru vreo 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise