Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de praz
  • 100 gr spanac baby
  • 20 gr unt
  • 50 gr danish blue sau oricare alta branza cu mucegai care va place
  • 80 gr de pastrama taraneasca sau bacon sau prosciutto crudo
  • 4 grisine groase si lungi
  • 100 ml smantana de gatit 30% grasime

Mod de preparare

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil untul. Cand s-au inmuiat bine, punem spanacul si amestecam.

Spanacul nu il tinem pe foc mai mult de 1 minut. Cand totul e gata, dam de-o parte.

Intr-un blender punem vegetalele calite si smantana, si omogenizam.

Pasta obtinuta o impartim in doua boluri rezistente la cuptor. Eu am avut niste forme mici de sufleuri pe care le-am dat o alta destinatie. Peste ea punem cateva feliute subtiri de danish blue. Apoi spargem cate un ou in fiercare bol.

Mai adaugam cateca feliute de danish blue si putina smantana. Cele doua boluri pe punem intr-o tava.

Feliile de pastrama le-am rulat artistic pe grisine si le-am asezat in tava langa bolurile cu oua.

Am dat totul la cuptorul incins, avand grija ca pe gratarul de jos sa pun o oala/cratita/tava cu apa, pentru vreo 20-25 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura