Oua,,Palaria Sarpelui,,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 50g unt
  • 100ml smantina
  • patrunjel tocat fin
  • sare
  • piper
  • mustar.

Mod de preparare

Ouale se umplu dupa ingredientele de sus,insa se numesc astfel datorita ornamentului care imita ciuperca ,,palaria sarpelui,,(palaria rosie cu buline albe).Sint insa de efect la salata de beuf si salata ruseasca.Se pot servi ca atare ,cu sos tartar,sau cu alte sosuri,indicate la oua umplute.

Pentru acest preparat ,se fierb ouale tari,se curata de coaja si se taie in jumatati,pe lungime.Jumatatile se umplu cu compozitia de mai sus,insa pana la nivelul albusului(nu bombate).Se impreuna cate doua jumatati de albusuri,pentru a forma un ou intreg care se va taia putin la baza(ca sa stea vertical).Se aleg rosii rotunde,de marime mijlocie.Fiecarei rosii i se taie cate un disc mic in partea coditei,i se scobeste miezul(2 cm adancime,cat sa incapa varful oului)si se aseaza apoi deasupra oului,imitand o palarie de ciuperca.Cind se pregatesc ouale pentru ornat salata cu maioneza,se scoate tot miezul din rosie si aceasta se umple ,apoi cu salata(lasand liber numai cat sa intre virful oului,pe care se aseaza).Se pot realiza aceste ciuperci si din oua fierte tari,neumplute,asezand la fel ,rosiile pe varful lor.Bulinele se fac din albus de ou fiert tare,taiat in felii subtiri din care se vor decupa buline cu un tub de sticla cu diametrul de 1 cm.Bulinele se lipesc,din loc in loc,pe palarie cu putin unt sau maioneza.Ciupercile ,astfel realizate se aseaza pe salata din loc in loc,unele vertical,altele rasturnate,completand decorul cu petale de albus fiert tare.Daca se servesc cu sos,ciupercile se aseaza unele vertical ,unele rasturnate,presarandu-se deasupra cu patrunjel sau marar tocat verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise