autor:

merisor

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Oua scotiene

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
6 oua fierte, tari, 600 gr carne tocata (vita+porc), 1 capatana usturoi, boia de ardei iute, sare dupa gust, 2 oua crude, 100 gr faina (cu aproximatie), 150 gr pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.

Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.

Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.

Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.

Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.

Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final, prin pesmet.

Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 de grade C, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Aceste oua scotiene sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!

Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Oua scotiene

Oua scotiene

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Carnea se taie bucatele mici si se prajeste in ulei pana se rumeneste, apoi se pun doua cani de apa

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana , 11 iulie 2017

    Nu prea exista traducere din engleza ! Definitiv nu scotch egg nu inseamna oua scotiene ! Nu exista nici o legatura !

  • Fara foto

    Adina , 07 februarie 2017

    Super!Au avut mare succes !

  • Fara foto

    petcu doina , 06 februarie 2017

    Arata destul de spectaculos!!!trebuie neaparat incercate!!!!Multumesc!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 6 oua fierte
  • tari
  • 600 gr carne tocata (vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina (cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

35 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Ioana

Nu prea exista traducere din engleza ! Definitiv nu scotch egg nu inseamna oua scotiene ! Nu exista nici o legatura !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI INVELIT IN CASCAVAL