autor:

burdulea maria elena

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Oua umplute 2

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
6-7 oua, 1 cutie pate ficat de pasare, 2 lingurite unt, 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare), 3 crengute patrunjel verde tocat marunt, 1/2 lingurita piper macinat, sare., Pt maioneza: cateva galbenusuri din ouale fierte, 2 galbenusuri crude, 2 lingurite mustar, ulei. La maioneza deja preparata eu mai folosesc 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta umplutura umplem jumatatile de oua, le asezam pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu ardei copti

Oua umplute cu ardei copti

Fierbi ouale tari. Le cureti de coaja si le tai in jumatate pe lungime. Le scoti galbenusurile si

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Ouã umplute cu pastã de ton si maionezã

Ouã umplute cu pastã de ton si maionezã

Pasta de ton este preferata mea pt. sandviciuri, pe pâine, baghetã sau pâine prãjitã. Pentru

20 voturi    10 comentarii
30 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Si Bianca Pop , 08 aprilie 2015

    alea sint masline?

  • Fara foto

    Ellysa (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2015

    A fãcut bunica intr-o zi si vreau sa incerc si eu. Singura problema era ca nu aveam reteta , dar acum ca am gasit-o mi=a ramas un singur lucru de facut sa le prepar si eu .

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Nu refuz niciodata ouale umplute!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2011

      Foarte bune ouale si eu fac in acest gen numai ca nu adaug maioneza-felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      Merci, merci Sidy.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Cat de bine arataaaaaaaaaaa ! Oricand sunt dispusa sa gust asa ceva Lenuta draga...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Lenuta,imi place cum ai facut prezentarea,superba.Felicitari,ai votul meu.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 20 ianuarie 2010

      Gustoaselor, sa stiti ca ne plac si fac destul de des.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Si mie imi plac ouale umplute............bune si aspectuoase, Lenutica.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Delicioase

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mariela, se vede treaba că vă plac mult ouăle! Foarte bune şi mie îmi plac !

    • Fara foto

      lumi , 18 ianuarie 2010

      sunt bune si aspectoase!Si eu am pregatit pasta aceasta de umplut si e foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 6-7 oua
  • 1 cutie pate ficat de pasare
  • 2 lingurite unt
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare)
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • sare.
  • Pt maioneza: cateva galbenusuri din ouale fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite mustar
  • ulei. La maioneza deja preparata eu mai folosesc 2 linguri smantana sau iaurt danone
  • pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Ellysa (Chef de cuisine)

A fãcut bunica intr-o zi si vreau sa incerc si eu. Singura problema era ca nu aveam reteta , dar acum ca am gasit-o mi=a ramas un singur lucru de facut sa le prepar si eu .

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ochiuri pe pat de ceapa