autor:

Daniela

» » , Retete de Pasti, Aperitive

oua umplute

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
10 oua + 1, , 1 cutie mica pate de ficat, , 150 g unt, , 1 lingura de smintina, , 1 lingura de hrean macinat, , ulei de masline, , sare, piper, , patrunjel, , masline, , gogosar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Ouale umplute au intotdeauna un aer sarbatoresc , nici nu le fac des, tocmai ca sa fie gustate la maximum atunci cind este cazul .



Fierb cele 10 oua in apa cu sare circa 10 minute, la foc mic.



Curatate si racite, le tai in doua si scot galbenusurile.



Pasta de umplut o fac din pate de ficat, galbenusurile (obligatoriu date prin sita inoxidabila), unt la temperatura camerei, sare si piper.



Separat, dintr-un galbenus crud si unul fiert fac o maioneza tare, cu ulei de masline , o condimentez cu sare sim piper, ii mai pun o lingura de smintina groasa si o lingura cu virf de hrean (curatat si macinat de mine in casa, ca sa fie proaspat ).



Jumatatile de ou le umplu cu pasta, le asez pe platou cu umplutura in jos iar pentru mijloc refac un ou din doua jumatati umplute, il tai putin la baza ca sa fie drept si sa aiba stabilitate. Peste oua torn maioneza care s-a subtiat de la smintina si se decoreaza platoul, in functie de anotimp si de ce avem prin casa (rosii, masline, gogosari, patrunjel )
Daca ti-a placut reteta noastra "oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ouă umplute cu pateu

Ouă umplute cu pateu

Se fierb ouăle, după ce se răcesc se decojesc şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile fierte

7 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua umplute picante

Oua umplute picante

Se fierb ouale tari;dupa ce s-au racit,se curata,se taie in doua in lat,ca niste paharele.Se scoate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Ce apetisante, Daniela!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

    ce faine Danielo!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2011

    Ce bune si frumoase!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      Pai daca v-au placut, ma apuc sa mai fac, sa ajunga la toata lumea!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Danieloooooooooo, ce bune sunt!!!!!!!!!!! Am si eu tot ciuperci, bune rau.

    • narcisa costea

      narcisa costea (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      imi place cum le ornezi! eu pun in umplutura oualor branza de vaci si un pic de parizer sau piept oe pui fiert si un pic de maioneza....mmmmm...deja salivez..........

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      ce bine arata..yami yami!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Si mie imi plac foarte mult ouale umplute, iar cele facute de tine arata minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 10 oua + 1
  • 1 cutie mica pate de ficat
  • 150 g unt
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingura de hrean macinat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • masline
  • gogosar

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce apetisante, Daniela!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de cartofi cu oua