Oua umplute

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Oua umplute

Ingrediente

  • 10 oua fierte
  • 100 g pateu de pui (sau porc)
  • 50 g unt
  • sare, piper dupa gust
  • 200 g maioneza preparata in casa
  • 200 g sana

Mod de preparare

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.

Se spala ouale apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si otet. Se lasa timp de 5-7 minute de cand incepe sa fiarba apa, sau dupa preferintele fiecaruia. Galbenusul trebuie sa fie mai tare.

Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa albusurile.

Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (daca este cazul).

Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se adauga 2-3 lg de maioneza pana se obtine o pasta omogena, se condimenteaza cu sare si piper.

Se ia o parte din jumatatile de ou si se umplu cu cele doua creme, apoi se aseaza pe un platou cu partea bombata in sus.

Maioneza se amesteca cu sana, se condimenteaza cu sare si piper, se omogenizeaza bine apoi se toarna pe platou, fara a acoperi insa ouale. Se presara deasupra putina boia si piper proaspat macinat.

Restul de oua se umplu cu ajutorul unui posh si se aseaza pe un alt platou cu umplutura in sus. Se orneaza cu patrunjel verde, se presara deasupra putina boia si piper macinat, apoi se servesc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure