autor:

mirela0911

» » Retete de Craciun

Oua umplute

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Ingrediente
10 oua fierte, 100 g pateu de pui (sau porc), 50 g unt, sare, piper dupa gust, 200 g maioneza preparata in casa, 200 g sana

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.
Se spala ouale apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si otet. Se lasa timp de 5-7 minute de cand incepe sa fiarba apa, sau dupa preferintele fiecaruia. Galbenusul trebuie sa fie mai tare.
Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa albusurile.
Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (daca este cazul).
Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se adauga 2-3 lg de maioneza pana se obtine o pasta omogena, se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia o parte din jumatatile de ou si se umplu cu cele doua creme, apoi se aseaza pe un platou cu partea bombata in sus.
Maioneza se amesteca cu sana, se condimenteaza cu sare si piper, se omogenizeaza bine apoi se toarna pe platou, fara a acoperi insa ouale. Se presara deasupra putina boia si piper proaspat macinat.
Restul de oua se umplu cu ajutorul unui posh si se aseaza pe un alt platou cu umplutura in sus. Se orneaza cu patrunjel verde, se presara deasupra putina boia si piper macinat, apoi se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Oua umplute-simple

Oua umplute-simple

Ouale se pun in apa cu sare fierbinte cu o spatula ca sa nu le spargem. Le lasam sa fiarba cam 15-20

11 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci, apoi le curatatam de pielita si le asezam cu scobitura

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 10 oua fierte
  • 100 g pateu de pui (sau porc)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper dupa gust
  • 200 g maioneza preparata in casa
  • 200 g sana

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune