autor:

mirela0911

» » Retete de Craciun

Oua umplute

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Ingrediente
10 oua fierte, 100 g pateu de pui (sau porc), 50 g unt, sare, piper dupa gust, 200 g maioneza preparata in casa, 200 g sana

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.
Se spala ouale apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si otet. Se lasa timp de 5-7 minute de cand incepe sa fiarba apa, sau dupa preferintele fiecaruia. Galbenusul trebuie sa fie mai tare.
Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa albusurile.
Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (daca este cazul).
Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se adauga 2-3 lg de maioneza pana se obtine o pasta omogena, se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia o parte din jumatatile de ou si se umplu cu cele doua creme, apoi se aseaza pe un platou cu partea bombata in sus.
Maioneza se amesteca cu sana, se condimenteaza cu sare si piper, se omogenizeaza bine apoi se toarna pe platou, fara a acoperi insa ouale. Se presara deasupra putina boia si piper proaspat macinat.
Restul de oua se umplu cu ajutorul unui posh si se aseaza pe un alt platou cu umplutura in sus. Se orneaza cu patrunjel verde, se presara deasupra putina boia si piper macinat, apoi se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Oua umplute

Oua umplute

Se fierb ouale in aceasi zi si se lasa putin sa se raceasca, se cojesc si se taie in doua pe verticala,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale se fierb 5 minute de cand incepe apa sa clocoteasca,dupa care se scurge apa in care au fiert

6 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 10 oua fierte
  • 100 g pateu de pui (sau porc)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper dupa gust
  • 200 g maioneza preparata in casa
  • 200 g sana

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine