autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua umplute cu pateu de gris

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
6 oua fierte, un galbenus crud, 300 g apa, 3-4 linguri gris, 1/2 lingurita sare, 1/2 ceapa mica tocata foarte fin, 3-4 linguri ulei, zeama de la o lamaie, cateva maslina pentru ornat, cateva frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert un litru de apa.Cand apa clocoteste se pun ouale usor cu o lingura in apa si se lasa sa fiarba in clocot timp de 8 minute.Se scot, se pun intr-un vas cu apa rece, apoi se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se pune la firt 300 g apa cu saare.Cand apa incepe sa se infirbante se presara grisul in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn.Se amesteca mereu si se lasa pe foc pana cand grisul creste, iar compozitia devine o pasta.Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca mestecandu-se din cand in cand pentru a nu face pojghita deasupra.
Se curata ouale si se taie in doua fiecare ou, apoi se scoate galbenusul.
Se face maioneza dintr-un galbenus crud si doua fierte, apoi se incorporeaza maioneza in grisul numai putin caldut. Daca doriti sa fie mai pufos il puteti bate cateva minute cu mixerul, apoi tocati ceapa foarte fin si adaugati-o in compozitie.Se umplu ouale cu acest pateu, se aseaza pe un platou si se orneaza cu cate o bucatica de galbenus, masline si patrunjel verde.
Pateul poate fi folosit si pentru tartine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pateu de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cartofi gratinati cu afumatura

Cartofi gratinati cu afumatura

Cartofii se spala si se pun la fiert,la foc mic sa nu se zdrobeasca.Dupa ce au fiert, se scot si

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Oua vopsite, de Sf. Paste

Oua vopsite, de Sf. Paste

Se spala ouale si se degreseaza bine, apoi se pun la fiert. De cand da primul clocot se mai lasa

13 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua fierte
  • un galbenus crud
  • 300 g apa
  • 3-4 linguri gris
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 ceapa mica tocata foarte fin
  • 3-4 linguri ulei
  • zeama de la o lamaie
  • cateva maslina pentru ornat
  • cateva frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci cu oua