Oua umplute cu pateu de gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua fierte, un galbenus crud
  • 300 g apa, 3-4 linguri gris
  • 1/2 lingurita sare, 1/2 ceapa mica tocata foarte fin
  • 3-4 linguri ulei, zeama de la o lamaie, cateva maslina pentru ornat, cateva frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se pune la fiert un litru de apa.Cand apa clocoteste se pun ouale usor cu o lingura in apa si se lasa sa fiarba in clocot timp de 8 minute.Se scot, se pun intr-un vas cu apa rece, apoi se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se pune la firt 300 g apa cu saare.Cand apa incepe sa se infirbante se presara grisul in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn.Se amesteca mereu si se lasa pe foc pana cand grisul creste, iar compozitia devine o pasta.Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca mestecandu-se din cand in cand pentru a nu face pojghita deasupra.

Se curata ouale si se taie in doua fiecare ou, apoi se scoate galbenusul.

Se face maioneza dintr-un galbenus crud si doua fierte, apoi se incorporeaza maioneza in grisul numai putin caldut. Daca doriti sa fie mai pufos il puteti bate cateva minute cu mixerul, apoi tocati ceapa foarte fin si adaugati-o in compozitie.Se umplu ouale cu acest pateu, se aseaza pe un platou si se orneaza cu cate o bucatica de galbenus, masline si patrunjel verde.

Pateul poate fi folosit si pentru tartine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise