autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Retete de Craciun

Oua umplute cu sunca si ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
10-15 oua, 150 g ciuperci champignon la borcan, 4-5 castraveciori murati, 8-10 masline negre sau verzi, 1 legatura ceapa verde, 150 g sunca presata, de Praga, salam de sunca, etc., cateva fire de patrunjel verde, 3 lingurite mustar, 1 lamaie, 4 linguri smantana, 2 linguri faina, 50 ml ulei, 1 rosie mica, putin castravete, cateva ridichi, cateva foi de salata verde, etc. pentru decor, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

55 voturi

Mod de preparare

Ouale umplute se pot prepara in zeci si zeci de feluri, depinde ce ingrediente aveti la indemana. Pentru ca mai multe prietene m-au rugat sa dau o reteta de oua umplute, am incropit ceva ad-hoc cu ce am avut in frigider: ciuperci mai mici decat maslinele, castraveciori mai mici decat ridichile, oua mini de gaina, dar mici cat cele de prepelita si un pic de sunca.
Puneti la fiert ouale cu apa cat sa le acopere cu 2-3 cm dar pastrati 2 oua crude pentru maioneza. Lasati-le sa fiarba la foc mic 5-8 minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Intre timp preparati maioneza din faina, cele doua galbenusuri, ulei, mustar, sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie.
Dupa ce au fiert ouale, clatiti-le cu apa rece, puteti sa le lasati 2-3 minute ca sa nu va frigeti la maini si le taiati in doua asa necuratate ca in filmulet.
Dupa ce le-ati scos cu lingurita din coaja, scoateti galbenusurile separat. Cateva galbenusuri puneti-le in maioneza si amestecati-le bine. Peste celelalte galbenusuri adaugati in blender sunca taiata bucati, ceapa verde, ciupercutele, 2-3 castraveciori si putin patrunjel impreuna cu cele doua albusuri, care au ramas, pe care le-ati prajit putin. Dati totul prin blender 4-5 secunde, sa nu se faca pasta. Adaugati 2-3 linguri de maioneza si omogenizati compozitia. Dregeti gustul de sare si piper.
Umpleti generos jumatatile de albus cu compozitie si asezati-le pe un platou garnisit pe margine cu salata verde, felii de lamaie, ridichi, masline, castravete, patrunjel, felii de rosie, etc. Dupa ce ati asezat ouale umplute pe platou puneti peste fiecare maioneza si garnisiti-le cu feliute de ridichi si ciuperci, masline, verdeata, etc. dupa inspiratie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu sunca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Bezele Trandafiri

Bezele Trandafiri

Incalzim cuptorul la 90C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Punem zaharul, albusurile si vanilia

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Bilute cu nuca de cocos

Bilute cu nuca de cocos

Biscuitii se dau prin masina de tocat. Untul (sau margarina) se topeste, iar intr-un bol amestecam

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sinziana Tivadar , 31 decembrie 2014

    Maiioneza cu faina nu am facut niciodata, nu stiu cum este cad o mananci, in maioneza poti pune un cartof fiert sa nu fie gretoasa, desigur este mai buna.

  • Fara foto

    Ifrim Felicia , 17 aprilie 2014

    SCUZE ! Daca cea care a scris aici stie sa gateasca eu ma calugaresc azi ! Uitati-va ce aspect deplorabil are acel platou..... Dupa parerea mea este o "flescaiala" acoperita cu jumatati de ou si nu cred ca ar atrage pe cineva sa manance dar e parerea mea si daca va expuneti retetele pe net trebuie sa acceptati si parerea celor care le vad..

  • Fara foto

    Daniela Teodoru , 16 aprilie 2014

    Maioneza cu faina n-am mai auzit!

    • Fara foto

      Dana Enache , 16 aprilie 2014

      Castraveti mai mici ca ridichile si ciuperci mai mici ca maslinile? Maioneza cu faina??? God!!!

    • Fara foto

      Mihaela Cristina Fetecau , 21 decembrie 2013

      Reteta ulii

    • Fara foto

      Tudorita Viziteu , 21 decembrie 2013

      si aici trebuie sa punem salamuri, sunca ,conservanti ...ce maioneza din faina ???offfffff grea e bucataria asta..!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Imi place umplutura ta, Doinita!

    • katy

      katy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Eu am facut umplutura dintr-un amestec de galbenusuri, pate de ficat de pui,smantana,maioneza,sare si piper.

    • cristinacz

      cristinacz (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

      Arata absolut grozav ! Trebuie sa incerc reteta cat de curand :) ! Felicitari

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Foarte bune ! Ca de obicei, nota 10 !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      aata foarte frumos aranjamentul tau

    • Fara foto

      Costin , 30 mai 2010

      Apetisante ambele retete. Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Foarte bune. Ale mele sunt cu umplutura mai simpla.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

55 voturi

Ingrediente

  • 10-15 oua
  • 150 g ciuperci champignon la borcan
  • 4-5 castraveciori murati
  • 8-10 masline negre sau verzi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 150 g sunca presata
  • de Praga
  • salam de sunca
  • etc.
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 3 lingurite mustar
  • 1 lamaie
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 1 rosie mica
  • putin castravete
  • cateva ridichi
  • cateva foi de salata verde
  • etc. pentru decor
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place umplutura ta, Doinita!

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti