Se fierb ouale, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja. Se taie fiecare ou in doua (in lungime). Se scot galbenusurile, se amesteca cu putina maioneza, putin cascaval ras, putina sunca taiata cubulete. Fiecare jumatate de albus se umple cu aceasta compozitie. Se aseaza intr-un vas.
Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul crud. Se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza. Se adauga zeama de lamaie, mustar si sare dupa gust. Cand maioneza este gata se adauga apa minerala atat cat sa se formeze o pasta de consistenta unei smantani mai subtiri.
Se rade restul de cascaval (se mai opreste putin pentru decor), se taie sunca cubulete si se incorporeaza in sosul de maioneza. Se amesteca bine si se rastoarna peste ouale umplute din vas. Deasupra se rade cascavalul ramas si se orneaza cu verdeata.Se da la rece si se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii