autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Oua umplute in sos de maioneza

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
- 10 oua, - 175 G cascaval, - 100 g sunca, - 1 galbenus crud, - 1 galbenus fiert, - ulei, - apa minerala, - o lingurita de mustar, - zeama de lamaie, - sare, - 1 legatura marar sau patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

39 voturi

Mod de preparare

Se fierb ouale, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja. Se taie fiecare ou in doua (in lungime). Se scot galbenusurile, se amesteca cu putina maioneza, putin cascaval ras, putina sunca taiata cubulete. Fiecare jumatate de albus se umple cu aceasta compozitie. Se aseaza intr-un vas.

Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul crud. Se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza. Se adauga zeama de lamaie, mustar si sare dupa gust. Cand maioneza este gata se adauga apa minerala atat cat sa se formeze o pasta de consistenta unei smantani mai subtiri.

Se rade restul de cascaval (se mai opreste putin pentru decor), se taie sunca cubulete si se incorporeaza in sosul de maioneza. Se amesteca bine si se rastoarna peste ouale umplute din vas. Deasupra se rade cascavalul ramas si se orneaza cu verdeata.Se da la rece si se serveste ca aperitiv.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu castraveciori acri si hrean

Oua umplute cu castraveciori acri si hrean

1.Se pun la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ca incep sa fiarba, se lasa 10 minute, se scurg de apa

4 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Ochiuri cu cascaval la cuptor

Ochiuri cu cascaval la cuptor

Cascavalul se taie in cubulete micute.Dupa ce se unge bine cu ulei de masline vasul de yena sau tava

5 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Medi, cred ca sunt foarte gustoase. Arata bine, bine de tot!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune! Gustoase, Medi! Ultima mea creatie.

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 aprilie 2010

    Diana, eu asi mancat in fiecare zi......................

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Medi tare bune trebuie sa fie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 08 februarie 2010

      Valentina , mie imi plac tare mult..............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Arata super bine...Trebuie sa fie tare gustoase...

    • Fara foto

      maria mihalache , 19 ianuarie 2010

      ha,ha,ha..............Mari,hai ca fac acum special pentru tine.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Cum mi-au scăpat mie până acum? O bunătate!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Carmen, Alina Ioana multumesc de aprecieri si vizita.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      o bunatate

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,mmmmmm, felicitari draga Medi,sunt de nota 10 cu felicitari.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Cely, te rog sa-mi spui daca ti-au placut............

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      fOARTE, FOARTE BUN. PENTRU DUMINICA AM SA AC ACEASTA RETETA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

39 voturi

Ingrediente

  • - 10 oua
  • - 175 G cascaval
  • - 100 g sunca
  • - 1 galbenus crud
  • - 1 galbenus fiert
  • - ulei
  • - apa minerala
  • - o lingurita de mustar
  • - zeama de lamaie
  • - sare
  • - 1 legatura marar sau patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Medi, cred ca sunt foarte gustoase. Arata bine, bine de tot!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Oua de paste