Ingrediente
oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita), 1.Prima varianta, foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine, foi de ceapa alba, sfecla rosie, diferite frunzulite, putin otet, , 2.A doua varianta, hartie creponata, otet
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
88 voturi
Mod de preparare
Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect.
In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine.
Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua.
O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai.
2.Fiecare ou se infasoara in hartie creponata de o singura culoare sau se taie fasii din mai multe culori,se unesc si se infasoara fiecare ou individual,dupa care se introduce intr-o bucata de tifon si se fierb in functie de cum doriti sa obtineti ouale (moi,tari...)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014
sunt tare frumoase si cu diferite frunzulite...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014
va multumesc mult.
Nicoleta Isbasa , 16 aprilie 2014
si eu fac, cu frunze de leustea sau cucuta, ies foarte frumoase
Babalau Costel , 16 aprilie 2014
CE SIMPLU SI CE FRUMOS!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013
asa este... trebuie sa pastram si sa dam mai departe ce am invatat de la bunici, de la parinti...
COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013
Nici eu nu vopsesc ouale cu colorant alimentar cumparat pt ca este toxic.Mai ales pt am vazut ca patrunde prin coaja si coloreaza si oul .
Vrajitorul Bucatelor (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011
Am o intrebare. Aceasta e: Care este adresa de mail a acestui site? As vrea sa le trimit ceva?
Vrajitorul Bucatelor (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011
Asa face si bunica mea. CE COINCIDENTA
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Ma bucur ca va place metoda bunicilor nostri...
mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Si bunica mea fierbea ouale cu frunze de ceapa si aplica pe ele frunze de patrunjel.Eu am facut doar cu hartie creponata si cu vopsea din comert.(din pacate)...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Multumesc mult...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Este bine sa ne intoarcem la obiceiul bunicii pt. vopsitul oualor, e sanatos acest mod.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Multumesc mult...Spor la pregatiri...
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Felicitari pentru reteta ta de a face oua vopsite in mod natural............am sa incerc si eu sa fac saptamina catre vine !!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Multumesc mult...Aveti dreptate dna Elena...Si eu am invatat de la bunica,de la mama sa vopesesc numai oua rosii...Cand era fetita mica de dragul ei ii vopseam si alte culori,dar culoarea rosie este sacra pentru noi...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Va multumesc mult..
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Deja ne gandim la Sarbatoarea mare a Pastelui. Abia astept clipa
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Si eu le vopsesc in frunze de ceapa, fac doar rosii de fiecare data, semnificatia culorii rosii are mare importanta si nu renunt la ideea de a vopsi doar oua rosii.
vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Eu am folosit hartie creponata, anul acesta, au venit destul de bune, dar asa nu am mai facut, am sa salvez reteta, brava!!
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009
Foarte frumoase ouale.Eu nu le-am vopsit in mod traditional, ci am folosit vopsea de oua, dar voi incerca si asa, pentru ca imi place cum au iesit.