autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua vopsite

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
sfecla rosie, , varza rosie, , cateva frunze de spanac, , oua pentru vopsit

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru ca ani multi am vopsit ouale cu vopsea din comert si aproape niciodata nu am fost multumita de rezultat, acum cativa ani am hotarat sa vopsesc ouale natural cu diverse culorii.

Sfecla se spala bine se curata coaja si se da pe razatoarea mare, se fierbe bine cam 1 ora, se strecoara. Sfecla fiarta astfel se poate folosi ca salata, iar zeama ramasa, la care se adauga putina sare, se foloseste pentru vopsit.Daca ouale sunt de la gaini din propria gospadarie acestea se vopsesc putin mai greu, in functie de culoarea naturala a cojii culoarea are diverse nuante. Se lasa in zeama colorata cateva minute, se poate chiar si 30 minute.Culoarea care se obtine este de la rosu deschis, corai, rosu obisnuit si chiar grena.

Varza rosie se foloseste pentru obtinerea culorii de albastru.Se taie fideluta varza rosie si se lasa in apa de seara pana dimineata apoi se fierbe circa 1 ora. Dupa aceea se pun ouale si se lasa in zeama in functie de concentratia culorii. Culoarea obtinuta este de la bleu pana la albastru putin intens.

Daca se combina zeama de la sfecla rosie cu cea de la varza rosie se poate obtine un violet sau un albastru mai inchis.

Frunzele de spanac se fierb cateva minute se strecoara si se obtine culoarea verde, nu este intensa dar daca coaja de la oua sunt albe se poate obtine si o nuanta de galben.

La fel se poate combina cu apa de la sfecla si de la varza si se obtin diverse nuante.

Pregatirea culorilor poate dura mai mult timp, dar intre timp se poate prepara si alte mancaruri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Foile de ceapa si cepele rosii taiate sferturi se pun la fiert. Dupa ce dau in cateva clocote, se

5 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Oua vopsite de Paste

Oua vopsite de Paste

Ouale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • sfecla rosie
  • varza rosie
  • cateva frunze de spanac
  • oua pentru vopsit

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Jumari de oua(1)