autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Retete de Pasti, Aperitive

OUA VOPSITE IN JOIA MARE

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
- 30 de oua de gaina si de rata, - otet, - vopsea pentru oua, - solutie pentru luciul oualor, - sare, - 3 frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1.Ouale cand sunt la temperatura camerei se spala cu detergent.Se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 10-15 minute( mie imi plac ouale tari)
2.Cand sunt fierte, se scot, se pun sub jetul de apa rece timp de 3-4 minute pentru a ajunge la temperatura camerei.
3.Se pune vopseaua in apa caldutza, in functie de ce scrie pe prospectul fiecarei vopsea de oua, si adaugam 2-3 linguri de otet.
4.Ouale se introduc in vasul in care avem vopseaua si se tin cam 3-4 minute.
5.Cateva oua le-am pus intr-un ciorap pe care l-am legat cu un elastic pentru bani si pe ou am aplicat o frunza de patrunjel.A se retine ca se pune in ciorap cate un singur ou.
6.La final se ung fie cu ulei, fie cu o solutie speciala pentru oua( eu am avut in plicul cu vopsea si solutia pentru luciu)
Daca ti-a placut reteta noastra "OUA VOPSITE IN JOIA MARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv Gustos

Chec aperitiv Gustos

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie

45 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Omleta ciuperci & mozzarela

Omleta ciuperci & mozzarela

Oualele se bat bine apoi se adauga mozzarela taiat cuburi, sarea si mararul. Ciupercile taiate in

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine):

    Ouale tale sunt foarte frumoase dar si vopseaua te-a ajutat foarte mult ...Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Ti-au iesit frumoase ouale .Eu le vopsesc traditional cu coji de ceapa rosie si sfecla rosie.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Radu , 28 martie 2014

    Si eu vopsesc ouale in joia mare, fac rosii, galbene, albastre si verzi .Imi ies foarte frumos colorate cele rosii. Pentru a le pune frumos in iarba, imi pregatesc din timp grau pus la incoltit si crescut frumos.Mai pun si un bibelou gaina si un iepuras si fac ceva frumos de pus pe masa la sfintele sarbatori de Paste. Nu lipseste cozonac, pasca, friptura, racituri, salata de beouf.Imi place sa onez frumos masa de Paste, dar imi lipseste omul de langa mine, copii plecati departe............Tuturor doresc UN PASTE FERICIT SI MULTE BUCURII ALATURI DE CEI DRAGI.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Recunosc ca vopsitul oualeor era atractia surorii si tatalui meu(cand dispunea de timp)pentru ca le vopseau in stil"fondul plastic";in acele timpuri:cu ceara,frunzulite sau pictate,nici nu iti venea sa le spargi,erau superbe.La final le ungea cu seu de oaie,tata se ocupa de acest aspect. Eu le colorez cu sclipici sau solutie fluorescenta.(se vede foarte frumos)

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Foarte frumoase au iesit! Eu am legat ouale in ciorap, cu diverse frunzulite, iar soacra mea le-a fiert in foi de ceapa.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Da, sunt frumoase aceste oua.La fel procedez si eu.Anul acesta, m-a ajutat nepotelul-fiul fratelui meu-sa vopsesc ouale si s-a dovedit priceput ,desi este doar al doilea an cand vopseste si el oua si am primit numai laude .Nu ne-am aventurat la folosirea de frunze ,poate la anul.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Sunt foarte frumoase! Noi tot in Joia Mare am vopsit ouale, eu le-am legat in ciorap, cu diverse frunze, iar soacra mea le-a fiert in foi de ceapa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Si eu am vopsit in ciorap cu frunze de patrunjel, dar numai rosii. Am fost multumita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Si eu am vopsit in ciorap cu frunze de patrunjel, dar numai rosii. Am fost multumita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Foarte frumoase. Si mie mi-au reusit foarte frumoase anul acesta.

    • Fara foto

      mihai1912 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

      Frumoase oua. Asa se fac si in zona noastra, cu modele florale(in ciorap ,cu diferite frunze).Se insista mai mult pe cele vopsite in ros, dar sunt frumoase toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • - 30 de oua de gaina si de rata
  • - otet
  • - vopsea pentru oua
  • - solutie pentru luciul oualor
  • - sare
  • - 3 frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Recunosc ca vopsitul oualeor era atractia surorii si tatalui meu(cand dispunea de timp)pentru ca le vopseau in stil"fondul plastic";in acele timpuri:cu ceara,frunzulite sau pictate,nici nu iti venea sa le spargi,erau superbe.La final le ungea cu seu de oaie,tata se ocupa de acest aspect. Eu le colorez cu sclipici sau solutie fluorescenta.(se vede foarte frumos)

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tarta din iaurt cu ciuperci sote si prosciuto