autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Oznei a man

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
6 galbenusuri, 4 lg de zahar, 2 lg de apa rece, putina sare, 4 lg de ulei, coaja rasa de lamaie, 1 praf de vanilie, faina cit cuprinde, gem de fructe sau povidla sau umplutura de nuca sau de curmale.

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare


Se freaca galbenusele cu zaharul si apa rece pina devine o spuma, se adauga putina sare, uleiul si coaja de lamaie, vanilia si faina treptat, ca alautul sa se poata framinta, dar sa nu fie tare. Se framinta putin si se lasa sa se odihneasca o ora acoperit cu un servet.

Se intinde o foaie pe masa si se scot forme rotunde nu prea mari. Se adauga umplutura si se ridica alautul dimprejur, dind prajiturelei o forma triunghiulara.



Se pun la copt la 180 de grade 25-35 de minute. Dupa ce s-au copt, se presara cu zahar praf.

Aceste prajiturele au un specific foarte mare in sarbatoarea de Purim a evreilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oznei a man" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    In afara de reteta asta ptr oznei aman se poate si o alta reteta de aluat care este mai usoara. 200 gr margarina se freaca cu un pahar de zahar 1/2 de lamaie cu coaja cu tot(se foloseste sucul ei si coaja rasa)2prafuri de vanilie.Se adauga pe rind 4 galbenusuri si 350 gr de faina ptr prajituri care vin alternate cu 1/2 pahar de suc de portocale.Se framinta un aluat fraged la nevoie se mai adauga putina faina si se lasa 1/2 de ora la rece .Dupa care se poate impartii in doua sau trei portii din care se intind foi de 1/2 de cm grosime.Se poate folosi acest alauat si ptr strudel cu nuca si gem si deasemeni ptr fursecuri.Este un aluat usor si foarte gustos.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    mmmmm ce bunatate!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Aceste prajiturele sint minunate cu nuca sau cu ciocolata si nuca.Cind fac cu nuca pun un pahar de apa cu un pahar de zahar la fiert si cind siropul fierbe putin adaug nuca macinata si iau de pe foc si mai adaug o lingura de cacao si potrivesc in asa fel ca umplutura sa nu fie moale.Se poate adauga si putina dulceata cine are de trandafir.

    • sara , 20 ianuarie 2009

      Se scrie aman legat, ca e un nume, si nu " a man " in engleza. Traducerea numelui este "urechile lui aman". In general se umplu cu mac fiert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg de apa rece
  • putina sare
  • 4 lg de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • faina cit cuprinde
  • gem de fructe sau povidla sau umplutura de nuca sau de curmale.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In afara de reteta asta ptr oznei aman se poate si o alta reteta de aluat care este mai usoara. 200 gr margarina se freaca cu un pahar de zahar 1/2 de lamaie cu coaja cu tot(se foloseste sucul ei si coaja rasa)2prafuri de vanilie.Se adauga pe rind 4 galbenusuri si 350 gr de faina ptr prajituri care vin alternate cu 1/2 pahar de suc de portocale.Se framinta un aluat fraged la nevoie se mai adauga putina faina si se lasa 1/2 de ora la rece .Dupa care se poate impartii in doua sau trei portii din care se intind foi de 1/2 de cm grosime.Se poate folosi acest alauat si ptr strudel cu nuca si gem si deasemeni ptr fursecuri.Este un aluat usor si foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice