Oznei a man

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Oznei a man

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg de apa rece
  • putina sare
  • 4 lg de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • faina cit cuprinde
  • gem de fructe sau povidla sau umplutura de nuca sau de curmale.

Mod de preparare

Se freaca galbenusele cu zaharul si apa rece pina devine o spuma, se adauga putina sare, uleiul si coaja de lamaie, vanilia si faina treptat, ca alautul sa se poata framinta, dar sa nu fie tare. Se framinta putin si se lasa sa se odihneasca o ora acoperit cu un servet.
Se intinde o foaie pe masa si se scot forme rotunde nu prea mari. Se adauga umplutura si se ridica alautul dimprejur, dind prajiturelei o forma triunghiulara.

Se pun la copt la 180 de grade 25-35 de minute. Dupa ce s-au copt, se presara cu zahar praf.
Aceste prajiturele au un specific foarte mare in sarbatoarea de Purim a evreilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise