autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Oznei a man

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
6 galbenusuri, 4 lg de zahar, 2 lg de apa rece, putina sare, 4 lg de ulei, coaja rasa de lamaie, 1 praf de vanilie, faina cit cuprinde, gem de fructe sau povidla sau umplutura de nuca sau de curmale.

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare


Se freaca galbenusele cu zaharul si apa rece pina devine o spuma, se adauga putina sare, uleiul si coaja de lamaie, vanilia si faina treptat, ca alautul sa se poata framinta, dar sa nu fie tare. Se framinta putin si se lasa sa se odihneasca o ora acoperit cu un servet.

Se intinde o foaie pe masa si se scot forme rotunde nu prea mari. Se adauga umplutura si se ridica alautul dimprejur, dind prajiturelei o forma triunghiulara.



Se pun la copt la 180 de grade 25-35 de minute. Dupa ce s-au copt, se presara cu zahar praf.

Aceste prajiturele au un specific foarte mare in sarbatoarea de Purim a evreilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oznei a man" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec zebra

Chec zebra

1.Separam albusurile de galbenusuri 2.Batem spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixati bine. 3.Adaugam

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu iaurt

Cornulete fragede cu iaurt

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul,

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    In afara de reteta asta ptr oznei aman se poate si o alta reteta de aluat care este mai usoara. 200 gr margarina se freaca cu un pahar de zahar 1/2 de lamaie cu coaja cu tot(se foloseste sucul ei si coaja rasa)2prafuri de vanilie.Se adauga pe rind 4 galbenusuri si 350 gr de faina ptr prajituri care vin alternate cu 1/2 pahar de suc de portocale.Se framinta un aluat fraged la nevoie se mai adauga putina faina si se lasa 1/2 de ora la rece .Dupa care se poate impartii in doua sau trei portii din care se intind foi de 1/2 de cm grosime.Se poate folosi acest alauat si ptr strudel cu nuca si gem si deasemeni ptr fursecuri.Este un aluat usor si foarte gustos.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    mmmmm ce bunatate!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Aceste prajiturele sint minunate cu nuca sau cu ciocolata si nuca.Cind fac cu nuca pun un pahar de apa cu un pahar de zahar la fiert si cind siropul fierbe putin adaug nuca macinata si iau de pe foc si mai adaug o lingura de cacao si potrivesc in asa fel ca umplutura sa nu fie moale.Se poate adauga si putina dulceata cine are de trandafir.

    • Fara foto

      sara , 20 ianuarie 2009

      Se scrie aman legat, ca e un nume, si nu " a man " in engleza. Traducerea numelui este "urechile lui aman". In general se umplu cu mac fiert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg de apa rece
  • putina sare
  • 4 lg de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • faina cit cuprinde
  • gem de fructe sau povidla sau umplutura de nuca sau de curmale.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In afara de reteta asta ptr oznei aman se poate si o alta reteta de aluat care este mai usoara. 200 gr margarina se freaca cu un pahar de zahar 1/2 de lamaie cu coaja cu tot(se foloseste sucul ei si coaja rasa)2prafuri de vanilie.Se adauga pe rind 4 galbenusuri si 350 gr de faina ptr prajituri care vin alternate cu 1/2 pahar de suc de portocale.Se framinta un aluat fraged la nevoie se mai adauga putina faina si se lasa 1/2 de ora la rece .Dupa care se poate impartii in doua sau trei portii din care se intind foi de 1/2 de cm grosime.Se poate folosi acest alauat si ptr strudel cu nuca si gem si deasemeni ptr fursecuri.Este un aluat usor si foarte gustos.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu ness si ciocolata