Se freaca galbenusele cu zaharul si apa rece pina devine o spuma, se adauga putina sare, uleiul si coaja de lamaie, vanilia si faina treptat, ca alautul sa se poata framinta, dar sa nu fie tare. Se framinta putin si se lasa sa se odihneasca o ora acoperit cu un servet.
Se intinde o foaie pe masa si se scot forme rotunde nu prea mari. Se adauga umplutura si se ridica alautul dimprejur, dind prajiturelei o forma triunghiulara.
Se pun la copt la 180 de grade 25-35 de minute. Dupa ce s-au copt, se presara cu zahar praf.
Aceste prajiturele au un specific foarte mare in sarbatoarea de Purim a evreilor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii