Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
Pentru clatite, •50 gr faina, •1 ou, •100 ml lapte, •50 ml apa minerala, •1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano), •½ lingura ulei, plus pentru prajit, •Un praf de sare, Pentru umplutura, •2 linguri mustar, •2 linguri ketchup, •70 gr pasta de rosii, •100 gr branza topita, •6 linguri boabe de porumb (din conserva), •½ lingurita piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru clatite
1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru umplutura
1. Incalzeste cuptorul la 200°C .Amesteca toate ingredientele, apoi imaprte compozitia obtinuta in centrul celor 4 clatite.Prinde fiecare clatita ca un saculet, legand-o cu diferite fire de ierburi (sau ata), dar nu se strange prea tare, pentru a nu rupe clatita.
2. Se pun pachetelele intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor 10-15 minute, apoi se servesc.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Pachetele de branza feta la gratar

Pachetele de branza feta la gratar

Se pregatesc si pachetelele de branza feta astfel: rosiile si dovlecelul se spala si se taie in felii

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata tare bine...

  • Fara foto

    dmbravianu costel , 15 octombrie 2009

    nu stiu cum sr potriveste mustarul amestecat cu ketchupsi cu pasta de rosii mai ales mustarul in combinatie cu brinza topita

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Lulucea, la unele magazine se gasesc amestecuri speciale de condimete. De acolo am aceste combinatii :)

    • Fara foto

      lulucea , 07 septembrie 2009

      Apetisante retete, nu ma indoiesc de bunul gust, totusi ma intreb, de unde ai atatea condimente, si de unde stii ca respectivul condiment se potriveste cu ceea ce faci? Cateodata, chiar nu se potriveste, sa nu-mi spui ca de la supermarchet,ca la noi in Galati,nu am vazut asa ceva. Felicitari,ca ai curaj sa faci retete pentru prima data.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      foarte interesant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Sunt usor de facut si arata foarte bine, cu siguranta le voi prepara si eu cat de curand. Felicitari! pt reteta si prezentare.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Eu nu am mai facut pana acum aceste pachetele.Aceasta este prima mea reteta de acest gen.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Sunt reluare? Au mai fost date!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • •50 gr faina
  • •1 ou
  • •100 ml lapte
  • •50 ml apa minerala
  • •1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)
  • •½ lingura ulei
  • plus pentru prajit
  • •Un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • •2 linguri mustar
  • •2 linguri ketchup
  • •70 gr pasta de rosii
  • •100 gr branza topita
  • •6 linguri boabe de porumb (din conserva)
  • •½ lingurita piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine...

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Conopida gratinata cu sos de patrunjel