1. Carnea, impreuna cu coriandrul si piperul, se prajeste in 2 linguri de ulei, intr-o tigaie antiaderenta.
2. Morcovul, cepele, usturoiul si varza se toaca marunt si ele, dupa care se adauga in tigaie peste carne. Se caleste totul pana cand legumele se inmoaie, apoi se adauga si fideaua.
3. Amestecul se condimenteaza cu sos de soia (cat absoarbe amestecul, fara a deveni lichid, sau dupa gustul fiecaruia), sos de stridie, ghimbirul si otetul japonez.
4. Umplutura astfel rezultata se lasa sa se racoreasca si in acest timp se pregatesc foile, tinute intre doua foi de plastic sau in celofanul in care sunt impachetate din comert. Se dizolva amidonul in apa atat cat sa rezulte o solutie ca aluatul de clatite.
5. Pachetelele se impaturesc astfel: pe un patrat de foaie, asezat pe suprafata de gatit cu diagonalele perpendiculara, respectiv paralela cu marginea mesei, se plaseza o lingura de umplutura. Coltul de catre tine, precum si cele doua laterale, se umezesc cu solutia de amidon, pentru a se lipi, apoi se impaturesc stil plic (mai intai coltul dinspre tine, apoi lateralele). Dupa ce se umezeste si ultimul colt, pachetelul se incheie prin rulare, astfel incat ultimul colt sa se lipeasca total de pachetel.
6. Se pune uleiul la incins si, cand incepe sa se miste in tigaia adanca sau in wok, se prajesc pachetelele in cateva serii. Se lasa in ulei pana cand foile exterioare se rumenesc.
7. Pachetelele prajite se scot pe prosop de bucatarie absorbant, din hartie, pentru a se scurge uleiul in exces.
8. Se servesc ca atare sau cu sosuri: de soia, chili, usturoi.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii