autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pachetele de vara

Autor: Miaunel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miaunel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
(pentru 2 persoane, rezulta 16 bucati), 100 g carne de porc sau bacon, tocata marunt, 1/4 varza mica, 1 morcov curatat, 100 g fidea subtire de supa (fara ou), 2 cepe verzi, 4 catei mari de usturoi, piper dupa gust, 15 boabe coriandru, sos de soia dupa gust, sos de stridie dupa gust, 1 lingurita de otet japonez, 1/2 lingurita ghimbir ras, 16 patrate de 20x20 cm din foi de placinta, 3 lingurite amidon de porumb, 1 litru de ulei pentru prajit, +, tigaie adanca sau wok, pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Carnea, impreuna cu coriandrul si piperul, se prajeste in 2 linguri de ulei, intr-o tigaie antiaderenta.

2. Morcovul, cepele, usturoiul si varza se toaca marunt si ele, dupa care se adauga in tigaie peste carne. Se caleste totul pana cand legumele se inmoaie, apoi se adauga si fideaua.

3. Amestecul se condimenteaza cu sos de soia (cat absoarbe amestecul, fara a deveni lichid, sau dupa gustul fiecaruia), sos de stridie, ghimbirul si otetul japonez.

4. Umplutura astfel rezultata se lasa sa se racoreasca si in acest timp se pregatesc foile, tinute intre doua foi de plastic sau in celofanul in care sunt impachetate din comert. Se dizolva amidonul in apa atat cat sa rezulte o solutie ca aluatul de clatite.

5. Pachetelele se impaturesc astfel: pe un patrat de foaie, asezat pe suprafata de gatit cu diagonalele perpendiculara, respectiv paralela cu marginea mesei, se plaseza o lingura de umplutura. Coltul de catre tine, precum si cele doua laterale, se umezesc cu solutia de amidon, pentru a se lipi, apoi se impaturesc stil plic (mai intai coltul dinspre tine, apoi lateralele). Dupa ce se umezeste si ultimul colt, pachetelul se incheie prin rulare, astfel incat ultimul colt sa se lipeasca total de pachetel.

6. Se pune uleiul la incins si, cand incepe sa se miste in tigaia adanca sau in wok, se prajesc pachetelele in cateva serii. Se lasa in ulei pana cand foile exterioare se rumenesc.

7. Pachetelele prajite se scot pe prosop de bucatarie absorbant, din hartie, pentru a se scurge uleiul in exces.

8. Se servesc ca atare sau cu sosuri: de soia, chili, usturoi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pachetele (clatite) de vara

Pachetele (clatite) de vara

Incingem uleiul, adaugam carnea, apoi ceapa, ardeiul taiat cubulete si varza julienne (fasii inguste)

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rulada din organe de pasare

Rulada din organe de pasare

Se curata bine organele, se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare, se ia spuma, iar apoi se

4 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    jannine , 19 iulie 2009

    Asta este de fapt una din retetele de pachetele de primavara.Si in restaurantele chinezesti am intalnit mai multe variante dar toate se numeau pachetele de primavara. Reteta e buna si o recomand cu o singura mentiune: folositi fidea din orez pusa la inmuiat in apa rece cu cca. 15 minute inainte se folosire.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Cred ca sunt bune!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Foarte aratoase si, cred, delicioase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Ce bine arata....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Interesant,pachetele de vara.Fac si eu ceva asemanator,diferenta este ca se numesc pachetele de primavara.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane
  • rezulta 16 bucati)
  • 100 g carne de porc sau bacon
  • tocata marunt
  • 1/4 varza mica
  • 1 morcov curatat
  • 100 g fidea subtire de supa (fara ou)
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei mari de usturoi
  • piper dupa gust
  • 15 boabe coriandru
  • sos de soia dupa gust
  • sos de stridie dupa gust
  • 1 lingurita de otet japonez
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 16 patrate de 20x20 cm din foi de placinta
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • 1 litru de ulei pentru prajit
  • +
  • tigaie adanca sau wok
  • pentru prajit

Raporteaza reteta

jannine

Asta este de fapt una din retetele de pachetele de primavara.Si in restaurantele chinezesti am intalnit mai multe variante dar toate se numeau pachetele de primavara. Reteta e buna si o recomand cu o singura mentiune: folositi fidea din orez pusa la inmuiat in apa rece cu cca. 15 minute inainte se folosire.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta