Pachetele de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pachetele de vinete

Ingrediente

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie
  • ½ piept de pui
  • 10-15cm partea alba de praz
  • 2 linguri pasta de bullion
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita chimen macinat

Mod de preparare

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.

Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta.

Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul iute (inafara de doua inele, care le pastram pentru décor)si calim cateva minute dupa care adaugam pieptul de pui, taiat in cuburi. Adaugam mirodeniile si putina sare si lasam pe foc inca cateva minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam pasta de rosii, mai lasam 5-10’ sub capac, pentru a se fierbe carnea si a se patrunde aromele, dupa care luam de pe foc.

Revenim la feliile de finite, pe care le trecem pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, apoi le stergem cu servet absorbant.

Punem o tigaie tip gratar la incins, adaugam uleiul ramas si prajim feliile de vinete, rand pe rand, pe ambele parti dupa care le scoatem pe servet absorbant.

Folosindu-ne de un bol, luam rand pe rand, felii de vanata pe care le asezam in forma de petale, pe fundul vasului suprapuse, iar la exterior una langa alta dar sa atarne in exterior ( vezi foto).

Umplem bolul cu jumatate din compozitia pregatita si incepem sa inchidem petalele rand pe rand pana acoperim umplutura. Intoarcem bolul si transferam pachetelul, in palma, apoi il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra fiecurui pachetel punem o felie de rosie si un inel de ardei iute. Introducem tava in cuptorul incins, pentru 20’.

Se servesc calde sau reci deopotriva.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor