autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pachetele de vinete

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Ingrediente
2 vinete maricele, 1 ceapa mare, 1 ardei iute, 1 rosie, ½ piept de pui, 10-15cm partea alba de praz, 2 linguri pasta de bullion, 3 linguri ulei, Sare, Piper, ½ lingurita usturoi uscat, ½ lingurita chimen macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.
Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta.
Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul iute (inafara de doua inele, care le pastram pentru décor)si calim cateva minute dupa care adaugam pieptul de pui, taiat in cuburi. Adaugam mirodeniile si putina sare si lasam pe foc inca cateva minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam pasta de rosii, mai lasam 5-10’ sub capac, pentru a se fierbe carnea si a se patrunde aromele, dupa care luam de pe foc.
Revenim la feliile de finite, pe care le trecem pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, apoi le stergem cu servet absorbant.
Punem o tigaie tip gratar la incins, adaugam uleiul ramas si prajim feliile de vinete, rand pe rand, pe ambele parti dupa care le scoatem pe servet absorbant.
Folosindu-ne de un bol, luam rand pe rand, felii de vanata pe care le asezam in forma de petale, pe fundul vasului suprapuse, iar la exterior una langa alta dar sa atarne in exterior ( vezi foto).
Umplem bolul cu jumatate din compozitia pregatita si incepem sa inchidem petalele rand pe rand pana acoperim umplutura. Intoarcem bolul si transferam pachetelul, in palma, apoi il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra fiecurui pachetel punem o felie de rosie si un inel de ardei iute. Introducem tava in cuptorul incins, pentru 20’.
Se servesc calde sau reci deopotriva.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama

7 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se curata fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 februarie 2014

    Draga Lorena, ma bucur ca reteta mea iti prezinta interes si sunt apsolut sigura ca vor fi delicioase si fara carne :) spor la preparat si pofta la mancat ! Ps: astept impresiile tale cu noul preparat :)

  • Fara foto

    lorena (Maestru bucatar) , 23 februarie 2014

    Arata foarte bine si cred ca puiul poate fi inlocuit foarte bine cu ciuperci.Asta ptr cei care nu iubesc carnea.:))

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2013

    Cu siguranta sant delicioase ! Sanda, incearca-le...si vei descoperi o bunatate pe care o vei include in meniu tot mai des. Spor si chef pt reteta :)

    • Fara foto

      sanda , 25 august 2013

      trebuie sa fie delicioase

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Frumoasa prezentare si foarte buna!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      prezentare f frumoasa...Breavo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      O mâncare sănătoasă şi gustoasă. Bravo!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Minunate si apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie
  • ½ piept de pui
  • 10-15cm partea alba de praz
  • 2 linguri pasta de bullion
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita chimen macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Draga Lorena, ma bucur ca reteta mea iti prezinta interes si sunt apsolut sigura ca vor fi delicioase si fara carne :) spor la preparat si pofta la mancat ! Ps: astept impresiile tale cu noul preparat :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
SPANAC LA CUPTOR