Intr-un wok sau o tigaie mai inalta (paella se gateste fara capac iar in cazul tigaii ma mai gandesc daca sa iau sau nu deoarece si-a facut destul de bine treaba si wok-ul) se pun 2 linguri de ulei impreuna cu pulpele de pui curatate bine, spalate bine, taiate bucatele, sarate si piperate cu putin piper proaspat macinat. Se tin la foc mediu spre mic pana cand acestea prind culoare si se evapora toata apa.
Se pun intr-o farfurie iar in wok se mai adauga o lingura de ulei, ceapa taiata rondele si usuturoiul tocat marunt. Daca aveti un wok care prinde, se spala inainte de a pune ceapa si se adauga 2 linguri de ulei, asta in cazul in care nu doriti sa faceti orezul praf amestecand continuu sa nu prinda. Dupa ce devin putin lucioase, se adauga ardeiul gras taiat cubulete. Se mai tin pentru aproximativ 5 minute pana ce ardeiul se inmoaie putin.
Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici sau pasate si se tin pe foc pana cand se evapora toata apa. Rosiile se pun intr-un bol cu apa fiarta pentru 3-4 minute, dupa care se vor decojii foarte usor si repede. In acest timp se spala bine orezul si se adauga in wok. Se lasa la sfarait dupa care se adauga 3 pahare cu apa (aproximativ 750ml), sofranul, piperul si 2 lingurite de sare. Se lasa totul la fiert la foc mediu spre mic pentru aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Inainte de a pune apa se poate adauga vin alb (50ml) lasand totul pana se evapora.
Dupa cele 15 minute se adauga fasolea verde si bucatile de pui rumenite, se amesteca si se tin pe foc pentru inca 10 minute. In cazul in care mai este nevoie se poate adauga putina apa pentru a fierbe orezul. La sfarsit se asezoneza cu putin patrunjel proaspat tocat, doar in cazul in care doriti si este gata de servire.
Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/05/paella-cu-pui.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii