autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paella cu pui

Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2014

Ingrediente
300g orez cu bobul lung prefiert (Atifco), 5-6 pulpe de pui dezosate, 1 legatura ceapa verde (sau o ceapa medie), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 250g fasole verde lunga sau mazare congelata, 3 catei de usturoi, 2 rosii (150ml pulpa de rosii), 1 varf lingurita fire sofran inmuiate in 2 linguri de apa fiarta, 2 lingurite rase de sare fina, 1/2 lingurita piper proaspat macinat, sare si piper pentru pui, 3 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un wok sau o tigaie mai inalta (paella se gateste fara capac iar in cazul tigaii ma mai gandesc daca sa iau sau nu deoarece si-a facut destul de bine treaba si wok-ul) se pun 2 linguri de ulei impreuna cu pulpele de pui curatate bine, spalate bine, taiate bucatele, sarate si piperate cu putin piper proaspat macinat. Se tin la foc mediu spre mic pana cand acestea prind culoare si se evapora toata apa.



Se pun intr-o farfurie iar in wok se mai adauga o lingura de ulei, ceapa taiata rondele si usuturoiul tocat marunt. Daca aveti un wok care prinde, se spala inainte de a pune ceapa si se adauga 2 linguri de ulei, asta in cazul in care nu doriti sa faceti orezul praf amestecand continuu sa nu prinda. Dupa ce devin putin lucioase, se adauga ardeiul gras taiat cubulete. Se mai tin pentru aproximativ 5 minute pana ce ardeiul se inmoaie putin.



Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici sau pasate si se tin pe foc pana cand se evapora toata apa. Rosiile se pun intr-un bol cu apa fiarta pentru 3-4 minute, dupa care se vor decojii foarte usor si repede. In acest timp se spala bine orezul si se adauga in wok. Se lasa la sfarait dupa care se adauga 3 pahare cu apa (aproximativ 750ml), sofranul, piperul si 2 lingurite de sare. Se lasa totul la fiert la foc mediu spre mic pentru aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Inainte de a pune apa se poate adauga vin alb (50ml) lasand totul pana se evapora.



Dupa cele 15 minute se adauga fasolea verde si bucatile de pui rumenite, se amesteca si se tin pe foc pentru inca 10 minute. In cazul in care mai este nevoie se poate adauga putina apa pentru a fierbe orezul. La sfarsit se asezoneza cu putin patrunjel proaspat tocat, doar in cazul in care doriti si este gata de servire.



Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/05/paella-cu-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella cu fructe de mare si piept de pui

Paella cu fructe de mare si piept de pui

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ

15 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Paella cu piept de pui

Paella cu piept de pui

Se spala rosiile, ardeiul, ceapa si se toaca marunt, se toaca si cateii de usturoi si se pun intr-o

55 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2015

    Ce bine arata!

  • Fara foto

    Diana Grosanu , 17 ianuarie 2015

    o pregatesc a cum dar va promit ca va -fi postata inmedat ce e terminat si scoasa din cupor dar momenan nu este nici pe jumate gata si os va arta cum arta imediat ce o termin dar momenat nu e este gata de oarece este un ceput farte lung pentru mine

  • Fara foto

    Diana Grosanu , 17 ianuarie 2015

    mulmesc eu ma-puc sa pregatesc

    • Fara foto

      Shaf Ham , 19 iunie 2014

      multumesc pentru reteta de paella cu pui..e foarte gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 300g orez cu bobul lung prefiert (Atifco)
  • 5-6 pulpe de pui dezosate
  • 1 legatura ceapa verde (sau o ceapa medie)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 250g fasole verde lunga sau mazare congelata
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii (150ml pulpa de rosii)
  • 1 varf lingurita fire sofran inmuiate in 2 linguri de apa fiarta
  • 2 lingurite rase de sare fina
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • sare si piper pentru pui
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Bucataria Stefaniei
Urzici cu orez si usturoi

Urzici cu orez si usturoi

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina

10 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de legume si paste

Salata de legume si paste

Se pot adauga mai multe legume, asta depinde si de gustul fiecaruia. Intr-o oala se fierb pastele

4 voturi    3 comentarii
20 min
Salate reci
Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Am inceput cu pulpitele de pui pe care le-am spalat si le-am curatat bine de puful ramas. Le-am pudrat

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Ce bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser