autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Paella de linte si orez cu scoici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 2 fire mari de praz, taiate in sferturi pe, lungime, apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate, 5 catei de usturoi, tocati, 3 morcovi mari, taiati transversal În felii de 1 cm, 1 ardei jalapeno murat, tocat, 2/3 cana linte, curatata si spalata, 1/2 lingurita sare, 2/3 cana orez, 1 1/3 cani fasole Lima congelata, 1 rosie mare, taiata bucati mari, 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri, 1 1/2 duzina scoici, bine spalate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul la foc mic, intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când prazul este fraged.
2. Se adauga morcovii si jalapeno si se prajesc 5 minute sau pâna când morcovii sunt crocanti-fragezi. 3. Se adauga lintea, amestecând bine. Apoi se pun 3 cani de apa si sarea si se pun la fiert la foc mare. Când dau În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute.
4. Se adauga orezul; se acopera si se fierb la foc mic 10 minute. Se pun apoi fasolea Lima, rosia si coaja de lamâie; se fierb 2 minute. Se pun scoici le deasupra amestecului de linte cu orez; se acopera si
se fierb 5-7 minute sau pâna când se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute deoarece unele se deschid Înaintea altora; se arunca cele care nu se deschid).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de linte si orez cu scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Se fierbe lintea. Prazul se taie rondele. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoarea fina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire mari de praz
  • taiate in sferturi pe
  • lungime
  • apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 3 morcovi mari
  • taiati transversal În felii de 1 cm
  • 1 ardei jalapeno murat
  • tocat
  • 2/3 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana orez
  • 1 1/3 cani fasole Lima congelata
  • 1 rosie mare
  • taiata bucati mari
  • 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri
  • 1 1/2 duzina scoici
  • bine spalate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
saramura de peste