autor:

» » Mancaruri cu peste

Paella de linte si orez cu scoici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 2 fire mari de praz, taiate in sferturi pe, lungime, apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate, 5 catei de usturoi, tocati, 3 morcovi mari, taiati transversal În felii de 1 cm, 1 ardei jalapeno murat, tocat, 2/3 cana linte, curatata si spalata, 1/2 lingurita sare, 2/3 cana orez, 1 1/3 cani fasole Lima congelata, 1 rosie mare, taiata bucati mari, 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri, 1 1/2 duzina scoici, bine spalate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul la foc mic, intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când prazul este fraged.
2. Se adauga morcovii si jalapeno si se prajesc 5 minute sau pâna când morcovii sunt crocanti-fragezi. 3. Se adauga lintea, amestecând bine. Apoi se pun 3 cani de apa si sarea si se pun la fiert la foc mare. Când dau În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute.
4. Se adauga orezul; se acopera si se fierb la foc mic 10 minute. Se pun apoi fasolea Lima, rosia si coaja de lamâie; se fierb 2 minute. Se pun scoici le deasupra amestecului de linte cu orez; se acopera si
se fierb 5-7 minute sau pâna când se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute deoarece unele se deschid Înaintea altora; se arunca cele care nu se deschid).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de linte si orez cu scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire mari de praz
  • taiate in sferturi pe
  • lungime
  • apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 3 morcovi mari
  • taiati transversal În felii de 1 cm
  • 1 ardei jalapeno murat
  • tocat
  • 2/3 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana orez
  • 1 1/3 cani fasole Lima congelata
  • 1 rosie mare
  • taiata bucati mari
  • 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri
  • 1 1/2 duzina scoici
  • bine spalate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi si vin alb