PAELLE CU FRUCTE DE MARE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
PAELLE CU FRUCTE DE MARE

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de la Radu Popovici.
  • 4 1/4 cani cu bulion de legume (poate fi preparat din cubulete de concentrat)
  • 400 g scoici decongelate
  • sare (optionala in cazul in care bulionul se prepara din cubulete de concentrat)
  • piper negru, macinat
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei gras rosu, de dimensiune medie, curatat si taiat bucatele
  • 250 g calamar, taiata bucatele
  • 400 g creveti medii, prefierti (de culoare roz), decorticati
  • 3 rosii medii, decojite, curatate de seminte si tocate
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de firisoare de sofran
  • 1/4 cana cu boabe de mazare decongelate
  • 2 cani cu orez cu bob scurt, sau mediu

Mod de preparare

Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare. Se piseaza apoi intr-o piua.

Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, la foc mic. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar si se gatesc 5 minute, amestecand constant si racaind bine tigaia.

Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.

Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos. Se adauga boiaua si sofranul, amestecand cateva secunde.

Se adauga bulionul si mazarea. Se da mixtura in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper.

Se mareste flacara, se da mixtura in clocot si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin tigaia, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.

Se gateste orezul, fara a acoperi tigaia, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu prosoape de hartie si se lasa la odihna, 5-10 minute.

Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.

Se adauga scoicile si crevetii in tigaie la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez. Se serveste paella.Eu nu am adaugat mazare la acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise