autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

PAELLE CU FRUCTE DE MARE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Reteta am luat-o de la Radu Popovici., , 4 1/4 cani cu bulion de legume (poate fi preparat din cubulete de concentrat), 400 g scoici decongelate, sare (optionala in cazul in care bulionul se prepara din cubulete de concentrat), piper negru, macinat, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 ardei gras rosu, de dimensiune medie, curatat si taiat bucatele, 250 g calamar, taiata bucatele, 400 g creveti medii, prefierti (de culoare roz), decorticati, 3 rosii medii, decojite, curatate de seminte si tocate, 1 lingurita de boia dulce, 1/2 lingurita de firisoare de sofran, 1/4 cana cu boabe de mazare decongelate, 2 cani cu orez cu bob scurt, sau mediu

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare. Se piseaza apoi intr-o piua.
Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, la foc mic. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar si se gatesc 5 minute, amestecand constant si racaind bine tigaia.
Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.
Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos. Se adauga boiaua si sofranul, amestecand cateva secunde.
Se adauga bulionul si mazarea. Se da mixtura in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se mareste flacara, se da mixtura in clocot si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin tigaia, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.
Se gateste orezul, fara a acoperi tigaia, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.
Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu prosoape de hartie si se lasa la odihna, 5-10 minute.
Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.
Se adauga scoicile si crevetii in tigaie la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez. Se serveste paella.Eu nu am adaugat mazare la acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLE CU FRUCTE DE MARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius la cuptor

Pangasius la cuptor

Pestele uscat in prosop, portionat, se trece prin faina si se da pe ambele parti prin tigaie cu ulei

16 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Fasole verde cu peste

Fasole verde cu peste

preparare: Intr-o tigaie cu putin ulei distuim ceapa taiata marunt. Dupa 5 minute adaugam fasolea

13 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica , 08 mai 2010

    Fructele de mare si azafranul(sofranul) nu se prajesc......fructele de mare se pun dupa ce s-a adaugat supa de peste peste orez, cand incepe sa fiarba.......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Arata grozav ...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de la Radu Popovici.
  • 4 1/4 cani cu bulion de legume (poate fi preparat din cubulete de concentrat)
  • 400 g scoici decongelate
  • sare (optionala in cazul in care bulionul se prepara din cubulete de concentrat)
  • piper negru
  • macinat
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei gras rosu
  • de dimensiune medie
  • curatat si taiat bucatele
  • 250 g calamar
  • taiata bucatele
  • 400 g creveti medii
  • prefierti (de culoare roz)
  • decorticati
  • 3 rosii medii
  • decojite
  • curatate de seminte si tocate
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de firisoare de sofran
  • 1/4 cana cu boabe de mazare decongelate
  • 2 cani cu orez cu bob scurt
  • sau mediu

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rodica

Fructele de mare si azafranul(sofranul) nu se prajesc......fructele de mare se pun dupa ce s-a adaugat supa de peste peste orez, cand incepe sa fiarba.......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi