Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca.
Intr-un castron adinc sau la robot de bucatarie se pune faina ,restul de zahar sarea ouale si galbenusele si se amesteca impreuna dupa care se adauga maiaua si se adauga restul de apa . Se framinta un aluat si se adauga putin ulei.Se framinta 10 minute dupa care se da la dospit intro cratita unsa cu ulei.Se lasa pina aluatul isi dubleaza volumul.Se framinta inca odata dupa care se imparte in trei si fiecare parte se imparte inca odata.
Se impleteste ca colaci si se unge cu ou amestecat cu putina sare si zahar.Se presara cu susan sau cu mac si se pune in tava si se lasa sa mai creasca inca 15 minute
dupa care se da la copt la 180 de grade pina se rumeneste.
Iese o piine gustoasa ca pentru sarbatori sau de simbata.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii