autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine alba de casa(hala)

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Ingrediente
1kg/100 gr de faina, 60-80 gr de zahar, 15 gr sare, 50 gr drojdie proaspata sau 15 gr drojdie uscata, 60 gr de ulei, 3 oua mari, 3galbenuse, 500 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca.
Intr-un castron adinc sau la robot de bucatarie se pune faina ,restul de zahar sarea ouale si galbenusele si se amesteca impreuna dupa care se adauga maiaua si se adauga restul de apa . Se framinta un aluat si se adauga putin ulei.Se framinta 10 minute dupa care se da la dospit intro cratita unsa cu ulei.Se lasa pina aluatul isi dubleaza volumul.Se framinta inca odata dupa care se imparte in trei si fiecare parte se imparte inca odata.
Se impleteste ca colaci si se unge cu ou amestecat cu putina sare si zahar.Se presara cu susan sau cu mac si se pune in tava si se lasa sa mai creasca inca 15 minute
dupa care se da la copt la 180 de grade pina se rumeneste.
Iese o piine gustoasa ca pentru sarbatori sau de simbata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa(hala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Painea asta de casa pe care am facut-o se aseamana cu un cozonac dar acolo se pun mai multe oua-daca ramane din ea este minunata ptr friganele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    E ca un cozonac, daca are zahar, e buna cu siguranta. Eu fac paine simpla tot alba.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Imi place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Painea de casa este tare gustoasa si arata super bine...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Interesant!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Pentru lilu Hala piine alba de casa este facuta special vineri ptr sambata si ea trebuie sa fie o piine speciala.Cunosc si briose si cu prima ocazie am sa adaug reteta de briose este diferita de hala. Hala pe care tu ocunosti este hala care se cumpara in magazine dar la brutarii speciale o fac mai dulce si cu ou.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Nu am facut niciodata cu oua,am sa incerc si eu reteta.Oricum felicitari,arata foarte bine!

    • Fara foto

      LILU-ISRAEL , 30 decembrie 2009

      EU TRAIESC IN ISRAEL DE CEVA VREME SI SINCER -HALA -NU ARATA ASA CI O SIMPLA PAINE IMPLETITA CU MAC SAU SUSAN DEASUPRA.E CEVA SIMBOLIC SI IMPORTANT PENTRU EVREI NU UN FAST!!!!

    • Fara foto

      filozoafa , 03 octombrie 2009

      de fapt ce ai facut tu nu este propriu zis piine in acceptul nostru de piine al romanilor, este o briosa de fapt cam asa ceva pe care o poti minca la micul dejun cu unt si cu dulceata , "Pofta bu na".Si mie imi place sa "briosesc" din cind in cind reteta mea este:250 gr faina,10 gr maia uscata foarte buna, 3 linguri mari cu lapte cald,210 gr unt,4 oua,30 gr zahar , 10 gr sare bafta(ai observat ca nu are multe lichid incorporat) iese foarte frageda si fina ."pofta buna "daca o incerci. Din pacate nu am nici o fotografie acum, dar qare acelasi aspect cu a ta.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      foarte bine arata,felicitari,ar fi bine daca ar isi asa si cu faina neagra.

    • Fara foto

      menuca , 13 septembrie 2009

      Sidy fato,este super,dar ai mei la tara ar mancao pe post de cozonzc

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Adevarul ca saptamina asta am facut din aluatul de paine cu inca ceva zahar cozonac si a iesit splendid. Eu nu am masina de piine dar cred ca am sa cumpar caci piinea de casa este mai gustoasa si mie imi place piinea neagra caci este mai sanatoasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Waw ce pita faina !!! Parca-i cozonac !!!Bravo tie... Si eu fac paine din doua in doua zile dar la masina de paine si nu pun oua in ea....

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 septembrie 2009

      Arata foarte bine , zici ca este cozonac.

    • Fara foto

      Nadia , 12 septembrie 2009

      Ce paine de toata frumusetea ai facut! Mi-e dor de mirosul de paine de casa,proaspat scoasa din cuptor. Trebuie sa incerc si eu reteta ta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      E o reteta interesanta. Zic asta, pt ca mai fac si eu paine in tava de cozonac, ne place mult, dar nu pun oua. Trtebuie sa incerc si aceasta varianta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      O bunatate...,parca ii simt mirosul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 1kg/100 gr de faina
  • 60-80 gr de zahar
  • 15 gr sare
  • 50 gr drojdie proaspata sau 15 gr drojdie uscata
  • 60 gr de ulei
  • 3 oua mari
  • 3galbenuse
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Painea asta de casa pe care am facut-o se aseamana cu un cozonac dar acolo se pun mai multe oua-daca ramane din ea este minunata ptr friganele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle de casa