autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine bio cu multicereale

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Am facut portie dubla asa ca am pus 900 grame de faina, 200 ml lapte, 250 ml apa, 50 grame drojdie proaspata, 3 linguri ulei de masline, sare, 3 linguri de amestec de cereale.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.
Daca nu aveti masina de facut paine, aluatul se poate framanta si cu mana, pana se obtine un aluat elastic si apoi se adauga uleiul si cerealele la sfarsit. Se lasa la dospit minim 1 ora.
Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta.
Au iesit foarte gustoase si pufoase si se pastreaza foarte bine si pentru ziua urmatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bio cu multicereale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare cu gem de caise

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Foarte bun si sanatos!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Gustos,dar si sanatos

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Am facut portie dubla asa ca am pus 900 grame de faina
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 50 grame drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 3 linguri de amestec de cereale.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte bun si sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac