autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine bio cu multicereale

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Am facut portie dubla asa ca am pus 900 grame de faina, 200 ml lapte, 250 ml apa, 50 grame drojdie proaspata, 3 linguri ulei de masline, sare, 3 linguri de amestec de cereale.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.
Daca nu aveti masina de facut paine, aluatul se poate framanta si cu mana, pana se obtine un aluat elastic si apoi se adauga uleiul si cerealele la sfarsit. Se lasa la dospit minim 1 ora.
Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta.
Au iesit foarte gustoase si pufoase si se pastreaza foarte bine si pentru ziua urmatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bio cu multicereale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se framinta un aluat ca pentru pine.Merele se spala,curata si se dau pe razatoare,se calesc cu zaharul.Dupa

11 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Foarte bun si sanatos!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Gustos,dar si sanatos

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Am facut portie dubla asa ca am pus 900 grame de faina
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 50 grame drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 3 linguri de amestec de cereale.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte bun si sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia