autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Pâine cu bere şi seminţe

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Ingrediente
640 g de făină albă, 150 g de tărâţe bio, 400 ml de bere la temperatura camerei, 1 lingură de miere, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă de sare, 30 g drojdie, câteva linguri de apă călduţă, 1 mână de seminţe după dorinţă(floarea-soarelui, in, mac, susan)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia se freacă împreună cu puţină miere, se adaugă 1-2 linguri de apa călduţă şi 1-2 linguri de făină. Se lasă până îşi dublează volumul.
Făina albă se cerne, se amestecă şi tărâţele, restul de miere, sarea şi berea(la temperatura camerei).
Se adaugă drojdia şi se frâmântă până se omogenizează. Dacă mai trebuie, se mai pun câteva linguri de apă.
Se lasă la dospit până îşî dublează volumul într-un loc cald, acoperit cu un şervet. Se pun seminţe şi se amestecă puţin.
Se unge o tavă de pâine(L=35 cm;l=15 cm;î=9 cm) cu puţină unsoare şi se pune aluatul. Se presară câteva seminţe şi se mai lasă la crescut descoperit cam 20 min.
In acest moment se aprinde cuptorul. Se pune tava când a crescut din nou aluatul, se adaugă o cană de apă. în tava de dedesubt. Atenţie să nu vă ardeţi că se fac aburi instantaneu. Se coace vreo 30 min., apoi se face focul mai mic şi se mai lasă vreo 10 min. Trebuie să fie rumenă deasupra.
E excelentă. La micul dejun, cu puţin unt sărat, e delicoasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu bere şi seminţe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte  taranesti cu cartofi

Placinte taranesti cu cartofi

Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna

25 voturi    18 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Nimic nu miroase mai divin decat painea de casa!De gust nici nu mai vorbesc cu toate bunatile pe care le-ai pus!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Practic painea de casa e mai buna si sanatoasa decat cea din comert. Felicitari!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Ce pufoasa este!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Cred ca e foarte sanatoasa in primul rand!De gust nu mai vorbesc,la ingredientele atea...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Imi place cum arata si cred ca este o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 640 g de făină albă
  • 150 g de tărâţe bio
  • 400 ml de bere la temperatura camerei
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă de sare
  • 30 g drojdie
  • câteva linguri de apă călduţă
  • 1 mână de seminţe după dorinţă(floarea-soarelui
  • in
  • mac
  • susan)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Nimic nu miroase mai divin decat painea de casa!De gust nici nu mai vorbesc cu toate bunatile pe care le-ai pus!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)