Drojdia se freacă împreună cu puţină miere, se adaugă 1-2 linguri de apa călduţă şi 1-2 linguri de făină. Se lasă până îşi dublează volumul.
Făina albă se cerne, se amestecă şi tărâţele, restul de miere, sarea şi berea(la temperatura camerei).
Se adaugă drojdia şi se frâmântă până se omogenizează. Dacă mai trebuie, se mai pun câteva linguri de apă.
Se lasă la dospit până îşî dublează volumul într-un loc cald, acoperit cu un şervet. Se pun seminţe şi se amestecă puţin.
Se unge o tavă de pâine(L=35 cm;l=15 cm;î=9 cm) cu puţină unsoare şi se pune aluatul. Se presară câteva seminţe şi se mai lasă la crescut descoperit cam 20 min.
In acest moment se aprinde cuptorul. Se pune tava când a crescut din nou aluatul, se adaugă o cană de apă. în tava de dedesubt. Atenţie să nu vă ardeţi că se fac aburi instantaneu. Se coace vreo 30 min., apoi se face focul mai mic şi se mai lasă vreo 10 min. Trebuie să fie rumenă deasupra.
E excelentă. La micul dejun, cu puţin unt sărat, e delicoasă.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii