autor:

merisor

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu branza in aluat

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Ingrediente
750 gr faina, 40 gr drojdie, 1 lingura sare, 200 ml lapte, 100 ml ulei, 500 gr branza proaspata de vaci, seminte de chimen

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.



Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina. Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei. Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.



Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute. Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.



Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.



Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

28 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

43 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 29 aprilie 2014

    Buna painica! La o cabana de la poalele Pietrei Craiului vine lume din imprejurimi sa manance renumitii papanasi preparati acolo. Bineinteles ca am cerut papanasi, sa vad ce era asa deosebit...o coca asemanatoare cu cea de mai sus, putin indulcita, din care faceau papanasii, ii prajeau in ulei si ii serveau cu smantana. M-am crucit cand am aflat pentru ce venea lumea de peste tot !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • seminte de chimen

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Purcelus