autor:

merisor

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu branza in aluat

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Ingrediente
750 gr faina, 40 gr drojdie, 1 lingura sare, 200 ml lapte, 100 ml ulei, 500 gr branza proaspata de vaci, seminte de chimen

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.



Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina. Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei. Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.



Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute. Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.



Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.



Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul,dupa care se adauga iaurtul si esenta de lamaie. Intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat

6 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 29 aprilie 2014

    Buna painica! La o cabana de la poalele Pietrei Craiului vine lume din imprejurimi sa manance renumitii papanasi preparati acolo. Bineinteles ca am cerut papanasi, sa vad ce era asa deosebit...o coca asemanatoare cu cea de mai sus, putin indulcita, din care faceau papanasii, ii prajeau in ulei si ii serveau cu smantana. M-am crucit cand am aflat pentru ce venea lumea de peste tot !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • seminte de chimen

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

22 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turta cu dulceata de caise