autor:

adnia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu cartofi si seminte

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2013

Ingrediente
- 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui, -150 ml apa calduta, -1 lingurita sare, -100 gr. faina alba, -75 gr. cartof fiert si ras, -1 lingurita de chimen, -1 lingurita seminte de floarea-soarelui decorticate crude, -1 lingurita susan integral, -185 gr. faina integrala de grau, -maia facuta din: 1 cub drojdie proaspata, 25 ml lapte caldut, 1/2 lingurita zahar (sau 1 plic drojdie uscata)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa. Si asta pt. ca deja nu mai pot inghiti practic painea din comert care e prea gumoasa si are un termen de garantie extrem de mare...deci nu e ok:) Si, in plus, nici nu mai are gustul painii pe care-o facea bunica in cuptor, nu vi se pare?

Asadar, am "preluat problema" si m-am facut si brutar. Fie ca o framant si o coc eu in cuptor, fie ca folosesc masina de paine (din lipsa de timp), rezultatul e mereu muuuult mai gustos, sanatos si hranitor decat cocktail-ul de E-uri de la marketuri!

Painea noastra cea de toate zilele este in continua schimbare ca reteta, iar noi suntem foarte incantati sa incercam ceva nou si bun de fiecare data.



Daca deja avem maiaua facuta (adica ingredientele amestecate si lasate sa creasca), totul e extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic (fie cu mana, fie cu ajutorul robotului/masinii de paine). Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut (cuptorul nepornit este un loc perfect, mai ales daca-l incalziti putin inainte).

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta putin, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se da la cuptor la foc moderat, pana trece testul scobitorii.

Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Se imparte cu cei dragi. Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU VARZA

PLACINTE CU VARZA

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale,

8 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 19 august 2013

    multumesc, Stefana!

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 18 august 2013

    Ai perfecta dreptate. Nu se compara painea facuta acasa cu cea din comert. O sa incerc si eu combinatia - de obicei fac doar cu seminte: susan, in si seminte de floarea soarelui. Excelenta iese si cea cu malai :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • -150 ml apa calduta
  • -1 lingurita sare
  • -100 gr. faina alba
  • -75 gr. cartof fiert si ras
  • -1 lingurita de chimen
  • -1 lingurita seminte de floarea-soarelui decorticate crude
  • -1 lingurita susan integral
  • -185 gr. faina integrala de grau
  • -maia facuta din: 1 cub drojdie proaspata
  • 25 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita zahar (sau 1 plic drojdie uscata)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

adnia (Chef de cuisine)

multumesc, Stefana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci