autor:

LALY

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu lapte

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
500 gr faina, 2 oua, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita miere, 2 lingurite sare, 220 ml lapte, 2 lingurite drojdie uscata, 70 grame unt, mac,susan

Dificultate: Ridicata Timp: 120h

5 voturi

Mod de preparare

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim putin,si 4 linguri de faina.Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute.



In reteta originala se pun ingredientele in masina de paine.Eu am incercat fara,adica manual.Am pus intr-un castron mai inalt restul de lapte caldut,ouale,sarea,untul moale, maiaua si restul de faina.Am framantat bine circa 10 minute.Va rezulta un aluat moale,pufos,care nu seva lipi de maini.Il lasam acoperit cu un servet la dospit circa 1 ora.Dupa ce aluatul creste si isi dubleaza volumul se pune pe masa de lucru si se imparte in sase bucati.Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi.Rulam pe latura lunga si mai lasam 10 minute la dospit,acoperite cu un servet.



Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt.Se iau din nou bucatile si se intind sub forma dreptunghiulara.Rulam pe latura mai mica si le punem in tava.Lasam din nou la dsopit circa 30 de minute,se pot pune in cuptorul de la aragaz pe care l-am incalzit cateva minute,apoi stingem focul.Asa va creste mai repede.Scoatem tava si incalzim cuptorul.Ungem painica deasupra cu lapte si presaram mac si susan deasupra.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu seminte si lapte

Paine cu seminte si lapte

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita - colac - cu lapte

Paine impletita - colac - cu lapte

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta).

6 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

120h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sare
  • 220 ml lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 70 grame unt
  • mac,susan

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cipolline