autor:

mariana scarlat

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu lapte

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- 500 g de faina, - 220 ml de lapte, - 2 oua, - 2 linguri de zahar, - 2 lingurite de miere, - 2 lingurite de sare, - 2 lingurite de drojdie uscata, - 70 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine.
In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata.
Se programeaza masina pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.
Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, pe blatul de lucru acoperite de un prosop textil.
Se tapeteaza doua forme (de Yena) de cozonac cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.
Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.
Se acopera cu prosopul si se mai lasa o ora la dospit
Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.
Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.
Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor le las putin sa se raceasca si apoi le scot din forme, le pun pe un gratar acoperite cu un prosop de bucatarie.
Sigur nu ma pot abtine sa nu tai un colt sa-l mananc cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Se topeste untul si se amesteca cu laptele caldut,zaharul si apa.Intr-un bol mai mare se amesteca

6 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita - colac - cu lapte

Paine impletita - colac - cu lapte

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta).

6 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 500 g de faina
  • - 220 ml de lapte
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de zahar
  • - 2 lingurite de miere
  • - 2 lingurite de sare
  • - 2 lingurite de drojdie uscata
  • - 70 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem