autor:

mariana scarlat

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu lapte

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- 500 g de faina, - 220 ml de lapte, - 2 oua, - 2 linguri de zahar, - 2 lingurite de miere, - 2 lingurite de sare, - 2 lingurite de drojdie uscata, - 70 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine.
In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata.
Se programeaza masina pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.
Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, pe blatul de lucru acoperite de un prosop textil.
Se tapeteaza doua forme (de Yena) de cozonac cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.
Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.
Se acopera cu prosopul si se mai lasa o ora la dospit
Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.
Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.
Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor le las putin sa se raceasca si apoi le scot din forme, le pun pe un gratar acoperite cu un prosop de bucatarie.
Sigur nu ma pot abtine sa nu tai un colt sa-l mananc cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Se topeste untul si se amesteca cu laptele caldut,zaharul si apa.Intr-un bol mai mare se amesteca

6 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu lapte

Paine cu lapte

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim

5 voturi    0 comentarii
120h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 500 g de faina
  • - 220 ml de lapte
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de zahar
  • - 2 lingurite de miere
  • - 2 lingurite de sare
  • - 2 lingurite de drojdie uscata
  • - 70 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita cu mac