autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu mac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o paine): 2 1/2 cesti de faina amestecata cu un plic de praf de copt, , 1/4 ceasca zahar, , 1/4 ceasca seminte de mac, , 1 kg cartofi curatati si dati pe razatoare, , 200 g unt topit si racit, , 2 oua batute usor,, inca 1 lingurita seminte de mac.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C, se unge o forma de cozonac cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu unt. Se cern faina si praful de copt intr-un castron, se adauga zaharul, macul si cartofii si se face la mijloc o gropita in care se pun ouale si untul. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu exagerat de puternic), pana ce se obtine un aluat neted. Se toarna in tava, se niveleaza suprafata si se presara cu seminte de mac. Se coace 50 de minute (se incearca cu un ac sau cu un pai), se lasa trei minute sa se odihneasca, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Painea cu mac se poate tine la frigider patru zile, iar in congelator pana la patru saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine impletita cu mac

Paine impletita cu mac

Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam

2 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu mac

Paine de casa cu mac

Se pune faina si sarea in castron, se topeste drojdia cu apa si zaharul, sa adauga ouale se framanta

5 voturi    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o paine): 2 1/2 cesti de faina amestecata cu un plic de praf de copt
  • 1/4 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca seminte de mac
  • 1 kg cartofi curatati si dati pe razatoare
  • 200 g unt topit si racit
  • 2 oua batute usor,
  • inca 1 lingurita seminte de mac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza