Paine cu masline

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina 00
  • 40 gr drojdie
  • 300 gr masline fara sambure
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Intr un castron inalt se pune faina,iar in mijloc se face o gaura.Drojdia se dizolva in apa calduta,cu putin ulei si sare.Se omogenizeaza tot cu mainile si dupa ce e legat se adauga maslinele taiate marunt.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1 ora.Dupa ce a crescut se divide aluatul in parti mici care se lucreaza cu mana in forme diferite.

Se pun intr o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si se dau la cuptor 25 min.

Cand sunt gata ,se scot din cuptor si se ung cu putin ulei de masline si se sareaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise