1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina.
4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti.
5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min.
6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220 grade Celsius.
7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet.
Nota!
Ca sa nu se usuce prea tare puneti in cuptor si un vas cu apa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii