autor:

Alina

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu mei si seminte

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
1100 g faina (+ extra pentru modelat), 40 g drojdie, 800 ml apa calduta, 3 lg ulei, 70 g seminte floarea soarelui, 30 g seminte de in, 100 g mei decorticat, 1 lgt zahar, 1 lgt sare, , Pentru uns, dupa ce scoatem din cuptor:, , 50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina.
4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti.
5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min.
6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220 grade Celsius.
7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet.
Nota!
Ca sa nu se usuce prea tare puneti in cuptor si un vas cu apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mei si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul

7 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice

Lipii cu ierburi aromatice

Se adauga igredientele de mai sus mentionate fara ierburi sa framanta aluatul se formeaza bilute

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1100 g faina (+ extra pentru modelat)
  • 40 g drojdie
  • 800 ml apa calduta
  • 3 lg ulei
  • 70 g seminte floarea soarelui
  • 30 g seminte de in
  • 100 g mei decorticat
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Pentru uns
  • dupa ce scoatem din cuptor:
  • 50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj dulce cu fructe uscate