Paine cu mei si seminte

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Paine cu mei si seminte

Ingrediente

  • 1100 g faina (+ extra pentru modelat)
  • 40 g drojdie
  • 800 ml apa calduta
  • 3 lg ulei
  • 70 g seminte floarea soarelui
  • 30 g seminte de in
  • 100 g mei decorticat
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Pentru uns, dupa ce scoatem din cuptor:
  • 50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare

Mod de preparare

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina.

4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti.

5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min.

6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220 grade Celsius.

7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet.

Nota!

Ca sa nu se usuce prea tare puneti in cuptor si un vas cu apa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor