autor:

strumfii bucatari

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Ingrediente
, 250 ml apa, , 500 gr faina, , 200 gr orez, , 30 ml lapte, , 2 lingurițe sare, , 1 lingura zahar, , 20 gr unt, , 1 pliculeț drojdie uscata, , 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema.



Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un lighean mediu. Adăugați si orezul fiert. Frământați aluatul care o sa va para lipicios la inceput si pentru asta, este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald. ( eu am ligheanul acoperit, afara la soare).



Tapetati cu hartie o tava (eu doar am uns tavile cu unt, deoarece sunt tavi care nu lipesc) si rupeti aluatul in doua, iar fiecare parte iar in doua. Faceți suluri pe care le împletiți. Puneți pâinea in tava si mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.



Preincalziti cuptorul la 200 grade C si coaceti 30 de minute sau pana se rumenește (in funcție de cuptorul fiecăruia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Briose sarate din foietaj

Briose sarate din foietaj

ALUATUL: Se cerne faina impreuna cu praful de sare, se adauga galbenusurile, untul taiat cuburi

8 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 500 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 1 pliculeț drojdie uscata
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa