Fierbeti orezul si lasati sa se raceasca.
Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema.
Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un lighean mediu. Adăugați si orezul fiert. Frământați aluatul care o sa va para lipicios la inceput si pentru asta, este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald. ( eu am ligheanul acoperit, afara la soare).
Tapetati cu hartie o tava (eu doar am uns tavile cu unt, deoarece sunt tavi care nu lipesc) si rupeti aluatul in doua, iar fiecare parte iar in doua. Faceți suluri pe care le împletiți. Puneți pâinea in tava si mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C si coaceti 30 de minute sau pana se rumenește (in funcție de cuptorul fiecăruia).
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii