autor:

strumfii bucatari

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Ingrediente
, 250 ml apa, , 500 gr faina, , 200 gr orez, , 30 ml lapte, , 2 lingurițe sare, , 1 lingura zahar, , 20 gr unt, , 1 pliculeț drojdie uscata, , 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema.



Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un lighean mediu. Adăugați si orezul fiert. Frământați aluatul care o sa va para lipicios la inceput si pentru asta, este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald. ( eu am ligheanul acoperit, afara la soare).



Tapetati cu hartie o tava (eu doar am uns tavile cu unt, deoarece sunt tavi care nu lipesc) si rupeti aluatul in doua, iar fiecare parte iar in doua. Faceți suluri pe care le împletiți. Puneți pâinea in tava si mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.



Preincalziti cuptorul la 200 grade C si coaceti 30 de minute sau pana se rumenește (in funcție de cuptorul fiecăruia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Cantitatile le-am preluat de la Laura Laurentiu,iar procesul de framantare,dospire si coacere,este

5 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea

6 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 500 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 1 pliculeț drojdie uscata
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turtita de post